Hopp til innhold

Bye & Rønning erstatter «Lilyhammer»

Serien «Lilyhammer» med «Sopranos»-skuespiller Steve van Zandt er lagt på is på ubestemt tid. Nå er det humorduoen Bye & Rønning, samt en naturserie fra BBC, som skal redde søndagskvelden for NRK.

bye og rønning

Et show med Anders Bye og Jon Niklas Rønning skal redde NRK-søndagen over nyttår etter kanselleringen av «Lilyhammer».

Foto: Scanpix

«Der ingen skulle tru», sesong to av «Ingen grenser» og den mye omtalte humorserien «Lilyhammer», skulle utgjøre NRKs søndagsgullrekke i 2012.

Men denne uken ble det klart at NRK utsetter «Lilyhammer» på ubestemt tid, etter at produksjonsselskapet Rubicon skal ha inngått avtaler om ulovlig produktplassering.

Humor og natur erstatter

Nå har NRK funnet en ordning, og det er humorduoen Bye & Rønning som stepper inn for å redde søndagskvelden. NRKs informasjonssjef Tommy Hansen er fornøyd med løsningen.

– Vi har prøvd å finne et program med bred appell og god underholdningsverdi som passer på søndag, og det syns jeg vi har klart. Jeg mener dette er et godt tilbud, selv om situasjonen rundt «Lilyhammer» selvsagt er kjedelig.

«Bye & Rønning redder verden» skulle egentlig sendes til våren, men kastes nå i manesjen 1. januar. Fra 8. januar, er det BBC-serien «Den kalde planeten» med David Attenborough som skal underholde NRKs seere.

– Denne type naturserier har alltid gått bra på NRK, og vi føler at den vil passe bra i sendeflaten på søndag kveld, sier Hansen.

Håper på løsning over nyttår

De som hadde håpet på en avklaring mellom NRK og Rubicon, slik at «Lilyhammer» likevel kunne sendes som planlagt, må smøre seg med tålmodighet. Hansen forteller at de to partene jobber med å finne en løsning, men at det ikke er noen utvikling enda.

– Vi har ikke kommet noe lenger i samtalene, så det vil nok ta litt tid. Det vil ikke bli noen løsning på denne siden av året, og jeg kan ikke si noe om når vi eventuelt vil finne ut av det.

Kulturstrøm

 • Tupac-mistenkt siktet for drap

  Politiet i Las Vegas har arrestert en mann mistenkt i drapssaken etter at Tupac ble skutt og drept i 1996, melder nyhetsbyrået Associated Press. Han er siktet for drapet.

  Mannen har selv innrømmet i intervjuer og i en egen selvbiografi fra 2019 at han var i bilen da skuddvekslingen skjedde, skriver NTB.

  Tupac var bare 25 år da han døde.

  Tupac Shakur var også kjent som 2Pac og etter hvert Makaveli – og solgte over 80 millioner album på den tida da folk kjøpte fysiske plater.

  Han var involvert i flere skyteepisoder og var en del av konflikten mellom rapperne på øst- og vestkysten av USA.

  Tupac
  Foto: AP / NTB