by:Larm som knutepunkt?

Bransjetreffet by:Larm kaster seg på i kampen om å bli knutepunktfestival.

Erlend Mogaard-Larsen Mogård Larsen, by:Larm bylarm
Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Marte Wulff kommer til by:Larm.
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Les også: Ingen knutepunktavklaring

Les også: Øya vil bli knutepunkt

Les også: by:Larm til utlandet?

Les også: Ikke by:Larm i 2008

Kulturminister Trond Giske har lovet at det i 2007 vil komme to nye knutepunktfestivaler, én for blues og én for rock.

Selvskrevne kandidater

Tidligere har blant annet både Quart, Øya og Norwegian Wood lansert seg selv som kandidater til å få den innbringende statusen. Men nå mener bransjetreffet by:Larm at de er selvskrevne kandidater.

- Quart, Øya, Norwegian Wood er alle tre helt veldrevne festivaler, men de er ikke noe mer enn det. En knutepunktfestival må være noe mer enn bare en vanlig festival, sier sjef for by: Larm, Erlend Mogaard-Larsen til Aftenposten.

Trond Giske
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

- Vi er svaret

- by:Larm er både en lokal, nasjonal og internasjonal festival på en gang, som i realiteten allerede har fungert som et knutepunkt i ti år. Vi er svaret på det kulturarrangementet som politikerne har etterlyst, slår han fast overfor avisa.

Søknadsfristen for knutepunktstatus går ut 1. mars, og avgjørelsen vil trolig bli offentliggjort før sommeren.

- Vi har allerede hatt et orienteringsmøte med Kulturdepartementet og det var veldig positivt. De oppfordret oss til å sende inn søknad, forteller by: Larmsjefen.

- Dårlig valg

Tidligere har kulturministeren fremhevet Quartfestivalen som en het kandidat til statusen, men dette mener Mogaard-Larsen ville være et dårlig valg.

- Årets Quartprogram, med Stjerten og sikkert en stor internasjonal avdanket artist på toppen av plakaten, sier litt om hvilken retning denne festivalen er i ferd med å gå. Skal man gi Quart knutepunktstatus, kan man spørre seg om en konsert med U2 på Valle Hovin burde få det samme. Og svaret på det bør være nei, sier by: Larm-sjefen.

Kulturstrøm

  • Nytt album fra Chemical Brothers

    Den britiske elektronika-duoen har noe helt nytt på gang, melder NME. Det dreier seg om «No Geography» – en ny fullengder som forventes utgitt i løpet av våren 2019. Albumet er det niende studioalbumet ut fra duoen som startet opp i 1991 og er kjent for låter som «Block Rockin' Beats» og «Setting Sun», med Noel Gallagher på vokal.

    Chemical Brothers
    Foto: JOSEP LAGO / Afp/Scanpix
  • Krever erstatning etter Northug-bok

    Aylar Lie fikk fjernet et avsnitt i biografen til Petter Northug. Nå krever hun økonomisk oppreisning, skriver VG. Lies advokat sier til avisen at hennes privatliv er krenket, og at de har sendt en juridisk vurdering til forlaget Pilars advokat.