Bunnskrapt for Hell-festivalen

Hell-festivalens kreditorer må nøye seg med under 50 prosent av det de har krav på. Ellers går festivalen konkurs, sier styreleder Bjørn Welde.

Blakk før lønning
Foto: Scanpix / SCANPIX

Premietrekning: Send dine festivalbilder!

Alt om: Sommerens festivaler!

 

Publikum på Snoop Dogg på Hell

SKRINT: Det var dårlig oppmøte under Hell Music Festival som foregikk på tampen av juni.

Foto: Jørgen Pettersen / NRK

- Jeg skal ikke legge skjul på at vi har fått en alvorlig knekk. Det er en reell fare for konkurs, sier styreleder Bjørn Welde i Hell Music Festival.

60 kreditorer

I går skrev NRK Trøndelag om 13 år gamle Fredik Stang Halland som er en av tre artister som ikke har fått honorarer for opptredene under Hell-festivalen.

Totalt er det rundt 60 kreditorer som for tiden står og banker på døren til festivalledelsen.

Snoop Dogg på Hell Music Festival

ÅT AV BUDSJETTET: Snoop Dogg kostet nok mer enn det smakte for festivalledelsen.

Foto: Jørgen Pettersen / NRK

- Vi kommer til å bruke de nærmeste to ukene på å gå i dialog med kreditorere. Vi har ikke nok penger til å betale alt og har gitt et tilbud om innfrielse av et sted under femti prosent av kravene, sier Welde, og legger til:

- Det blir jo ikke mer penger i kassa av at vi går konkurs.

Vil gå runden

I tillegg til disse forhandlingene vil festivalen forsøke å hente inn mer støtte, slik Quart-festivalen ble reddet av en lokal stiftelse da de allerede i begynnelsen av festivalen sto uten penger.

- Vi har sponsorer og får støtte av kommunen. Det er usikkert hvor hvor mye det er å hente der, men vi skal gå den runden også, sier Welde.

Turboneger / Hell music festival

KAPPET BESØK: Turboneger klarte heller ikke å trekke nok 'jugend' til konserten under Hell.

Foto: Per Ole Hagen / NRK

Regnskapet er fremdeles ikke helt ferdigstilt. Selv om Welde har noen estimater på hvor mye festivalen totalt sett skylder, ønsker han ikke å gå ut med noen av disse tallene ennå.

- Men regningene går først og fremst på lyd, lys og vakthold, samt mat og drikke: Alt som er knyttet til Hell City-delen.

Usikre endringer

- Hva var det som gikk feil?

- Det er lett å være etterpåklok, men det har sammenheng med valg av artister. Vi hadde forventninger til Snoop Dogg. Han er jo en verdenstjerne, men tydeligvis ikke i Trøndelag. Vi forventet også at Turboneger og Dimmu Borgir skulle trekke mer folk. Sistnevnte er jo en stor eksportvare for tiden. Attpåtil er det jo knallhard konkurranse på sommertid.

- Hvis Hell klarer seg gjennom dette, hva vil dere gjøre annerledes neste år?

- Vi skal ta en skikkelig evaluering. Det blir nok noen justeringer av konsertene de neste årene, men jeg tørr ikke si hva det konkret blir ennå.

Ser fremover

Selv om fremtiden er usikker, står ikke Hell-festivalen stille og venter, forklarer han: 

- Det jobbes allerede med artister for neste år. Jeg håper vi kan komme med en god nyhet på det feltet etter hvert.

 

Kulturstrøm

 • Kanye snakket om «presidentkallet»

  I et tre timer langt radiointervju hos Joe Rogan snakket Kanye West om sitt kall etter å bli «lederen av den frie verden». Han kom også med udokumenterte antydninger om at Bob Marley, Michael Jackson og Prince hadde blitt drept, melder Variety.

  Kanye West
  Foto: ANGELA WEISS
 • Fremtidens kunst

  Norsk kunstner tjente mer på 8 måneder enn på 10 år. Ny teknologi og digitale kunstauksjoner har gjort det mulig å nå kunstsamlere over hele verden.

  Digital kunst omsettes for millioner – norsk kunstner tjente mer på 8 måneder enn på 10 år