Hopp til innhold

Bukseløs dag på t-banen

Dropp buksa og se alvorlig ut. Det er den enkle oppskriften for verdens bukseløse dag.

Søndag ble «No pants subway ride 2013» markert i flere byer over hele verden. Tusenvis av t-bane-passasjerer møtte opp fullkledd, bortsett fra at de lot bukser, skjørt eller kjole bli igjen hjemme.

Bukseløs dag ble første gang arrangert for 10 år siden, og da var det kun sju personer som deltok. Men i år skal så mange som 4.000 ha latt buksa ligge igjen hjemme bare i New York City. Også i Mexico og Shanghai var det mange som kastet seg på bølgen.

En av grunnreglene ved denne dagen, er å ha en seriøs mine utad, og late som man ikke aner hvorfor man blir stirret på. Om noen spør, skal man spille overrasket og si at man rett og slett har glemt å ta på seg bukse. Det er antakelig også viktig å huske på å ta på rent undertøy før man drar hjemmefra denne morgenen.

Dagen arrangeres alltid midt på vinteren, og deltakerne skal late som de ikke har noe med hverandre å gjøre.

Og poenget med det hele? Ikke noe annet enn å få folk til å le og smile.

Bukseløs på t-banen

Video: Den internasjonale «bukseløs på t-bane-dagen» ble arrangert søndag.

Kulturstrøm

 • Tupac-mistenkt siktet for drap

  Politiet i Las Vegas har arrestert en mann mistenkt i drapssaken etter at Tupac ble skutt og drept i 1996, melder nyhetsbyrået Associated Press. Han er siktet for drapet.

  Mannen har selv innrømmet i intervjuer og i en egen selvbiografi fra 2019 at han var i bilen da skuddvekslingen skjedde, skriver NTB.

  Tupac var bare 25 år da han døde.

  Tupac Shakur var også kjent som 2Pac og etter hvert Makaveli – og solgte over 80 millioner album på den tida da folk kjøpte fysiske plater.

  Han var involvert i flere skyteepisoder og var en del av konflikten mellom rapperne på øst- og vestkysten av USA.

  Tupac
  Foto: AP / NTB