Bukseløs dag på t-banen

Dropp buksa og se alvorlig ut. Det er den enkle oppskriften for verdens bukseløse dag.

Søndag ble «No pants subway ride 2013» markert i flere byer over hele verden. Tusenvis av t-bane-passasjerer møtte opp fullkledd, bortsett fra at de lot bukser, skjørt eller kjole bli igjen hjemme.

Bukseløs dag ble første gang arrangert for 10 år siden, og da var det kun sju personer som deltok. Men i år skal så mange som 4.000 ha latt buksa ligge igjen hjemme bare i New York City. Også i Mexico og Shanghai var det mange som kastet seg på bølgen.

En av grunnreglene ved denne dagen, er å ha en seriøs mine utad, og late som man ikke aner hvorfor man blir stirret på. Om noen spør, skal man spille overrasket og si at man rett og slett har glemt å ta på seg bukse. Det er antakelig også viktig å huske på å ta på rent undertøy før man drar hjemmefra denne morgenen.

Dagen arrangeres alltid midt på vinteren, og deltakerne skal late som de ikke har noe med hverandre å gjøre.

Og poenget med det hele? Ikke noe annet enn å få folk til å le og smile.

Bukseløs på t-banen

Video: Den internasjonale «bukseløs på t-bane-dagen» ble arrangert søndag.

Kulturstrøm

 • Debuterer på La Scala

  Operasangeren Lise Davidsen fra Stokke får mandag sin debut på La Scala i Milano. Det skjer i forbindelse med at det italienske operahuset gjenåpnes. Davidsen skal blant annet tolke arier av Richard Wagner og Richard Strauss.

  Lise Davidsen
  Foto: JAMES HOLE / Promo
 • Girl In Red på Billboard-lista

  Marie Ulven (22), best kjent under artistnavnet Girl In Red, gikk rett inn på 67. plass på albumlista til Billboard i USA, melder VG. Ulven albumdebuterte nylig med «If I Could Make It Go Quiet». Platen har også klatret til en 7. plass på den offisielle salgslisten i Storbritannia.

 • Filmskaperen Elle-Máijá vant pris 

  Den samiske filmskaperen, Elle-Máijá Tailfeathers, vant prisen som beste filmskaper på vei opp under dokumentarfilmfestivalen Hot Docs. Hun vant Emerging Canadian Filmmaker-prisen for sin ferske film «Kímmapiiyipitssini: The Meaning of Empathy».