Buddy-prisen til Paal Nilssen-Love

Trommeslageren Paal Nilssen-Love mottok torsdag norsk jazz' høyeste utmerkelse, Buddy-prisen.

Trommeslageren Paal Nilssen-Love
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Prisen tildeles musikere som har utmerket seg som fremragende utøvere, og som samtidig har bidratt til å bedre jazzens utbredelse.

- Markant og viktig aktør

- Prisvinneren har vært en svært markant og viktig aktør i det norske jazzmiljøet de siste 10-15 årene. Han har stått fram både som soloutøver, drivende bandmedlem, festivalarrangør og superaktivist i jazzen. Nesten ingen norsk musiker har initiert og bidratt til å holde fart i et så stort antall band og så mange aktiviteter som årets prismottaker, skriver juryen i sin begrunnelse.

Med Buddy-prisen følger en statuett, 50.000 kroner samt en flyreise for to personer til en fritt valgt destinasjon i Europa.

Dette kan være begynnelsen på et prisdryss for 32 år gamle Nilssen-Love. Denne uken ble det kjent at han også er nominert til Spellemannprisen - selvfølgelig i kategorien jazz.

(NTB)

Kulturstrøm

 • Internasjonal pris til Davidsen

  Den norske operasangeren Lise Davidsen har vunnet prisen for beste kvinnelige sanger ved The International Opera Awards, skriver Operawire. Det er første gang 34-åringen fra Stokke vinner denne prisen.

  Lise Davidsen
  Foto: JAMES HOLE / Promo
 • Film- og serieinsentivene øker

  Regjeringen foreslår i revidert nasjonalbudsjett å øke potten i insentivordningen for film- og serieproduksjoner fra 68,6 millioner til 100 millioner kroner.

  Norsk filminstitutt vil lyse ut midlene i en ny søknadsrunde i 2021, opplyser Kulturdepartementet. I fjor ble hele potten gitt til storfilmen «MIssion: Impossible 8» med Tom Cruise i hovedrollen.

  Ordningen refunderer 25 prosent av dokumenterte og godkjente kostnader i Norge. Produksjonen må legge igjen minst fire ganger så mye penger som tilskuddet i Norge.