Hopp til innhold

Buddy-prisen til Paal Nilssen-Love

Trommeslageren Paal Nilssen-Love mottok torsdag norsk jazz' høyeste utmerkelse, Buddy-prisen.

Trommeslageren Paal Nilssen-Love
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Prisen tildeles musikere som har utmerket seg som fremragende utøvere, og som samtidig har bidratt til å bedre jazzens utbredelse.

- Markant og viktig aktør

- Prisvinneren har vært en svært markant og viktig aktør i det norske jazzmiljøet de siste 10-15 årene. Han har stått fram både som soloutøver, drivende bandmedlem, festivalarrangør og superaktivist i jazzen. Nesten ingen norsk musiker har initiert og bidratt til å holde fart i et så stort antall band og så mange aktiviteter som årets prismottaker, skriver juryen i sin begrunnelse.

Med Buddy-prisen følger en statuett, 50.000 kroner samt en flyreise for to personer til en fritt valgt destinasjon i Europa.

Dette kan være begynnelsen på et prisdryss for 32 år gamle Nilssen-Love. Denne uken ble det kjent at han også er nominert til Spellemannprisen - selvfølgelig i kategorien jazz.

(NTB)

Kulturstrøm

 • Bruce Willis nekter for å ha solgt ansiktet

  Den amerikanske filmstjernen og actionhelten Bruce Willis nekter for at han har solgt rettighetene til ansiktet sitt til et selskap som lager deepfakes, skriver BBC.

  Deepfake betyr at et bilde eller video forfalskes ved at en persons ansikt plasseres på en annens kropp. Metoden blir brukt ved produksjon av blant annet falske nyheter og i pornobransjen.

  Agenten til Bruce Wiilis avviser at noen slik avtale er inngått.

 • Justisministaren bruker Tiktok uten å spørre om råd

  Justisminister Emilie Enger Mehl har ikkje spurt norske tryggingsstyresmakter om råd før ho tok i bruk den kinesiske appen TikTok i september. Fleire ekspertar advarer om at appen er eit datainnsamlingsverktøy som vidaresender informasjon til Kina.

  Førsteamanuensis i informasjonssikkerheit ved NTNU, Gaute Bjørklund Wangen ved NTNU meiner mehls bruker problematisk.

  – Det er veldig uheldig at ho ikkje tar eit meir aktivt grep og spør om råd. Det er snakk om justisministeren vår, som har ei sentral rolle i den digitale tryggleiken vår, seier Wangen til NRK.

 • Paris presenterer vårmoten

  Under moteuken i Paris er flere kolleksjoner med vårmote presentert. Bildet viser et snasent forslag fra moteskaperen Comme des Garcons.

  Moteuken i Paris, Comme des Garcons vårkolleksjon for 2023
  Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP