Buddy-prisen til Paal Nilssen-Love

Trommeslageren Paal Nilssen-Love mottok torsdag norsk jazz' høyeste utmerkelse, Buddy-prisen.

Trommeslageren Paal Nilssen-Love
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Prisen tildeles musikere som har utmerket seg som fremragende utøvere, og som samtidig har bidratt til å bedre jazzens utbredelse.

- Markant og viktig aktør

- Prisvinneren har vært en svært markant og viktig aktør i det norske jazzmiljøet de siste 10-15 årene. Han har stått fram både som soloutøver, drivende bandmedlem, festivalarrangør og superaktivist i jazzen. Nesten ingen norsk musiker har initiert og bidratt til å holde fart i et så stort antall band og så mange aktiviteter som årets prismottaker, skriver juryen i sin begrunnelse.

Med Buddy-prisen følger en statuett, 50.000 kroner samt en flyreise for to personer til en fritt valgt destinasjon i Europa.

Dette kan være begynnelsen på et prisdryss for 32 år gamle Nilssen-Love. Denne uken ble det kjent at han også er nominert til Spellemannprisen - selvfølgelig i kategorien jazz.

(NTB)

Kulturstrøm

  • Unikt gullfunn i Bergen

    Arkeologer har gjort et spesielt gullfunn på Espeland i Arna før helgen. Under arbeidet med ny E16 ble det funnet en stor gullgjenstand på 156 gram som viser seg å være fra eldre jernalder (mellom 200-400 e.Kr).

    Gullringer avbildet med blå bakgrunn
    Foto: Universitetet i Bergen