Hopp til innhold

Brütal gjennomgang

Brütal Legend kommer i oktober, men allerede nå kan du se 17 minutter av rock 'n' roll-spillet.

Brütal Legend
Foto: Double Fine Productions/EA Games

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Det er spillskaperen Tim Schafer, en av folkene bak de første Monkey Island-spillene , som går gjennom 17 minutter fra spillet. Du kan også se traileren for spillet.

I spillet er du roadien Eddie Riggs som jobber for verdens dårligste metalband. Når Eddie blør på det forheksede beltet sitt blir Eddie fraktet til en alternativ verden der demoner hersker. Ved hjelp av våpen han plukker opp underveis, skal Eddie frelse menneskeheten.

Kulturstrøm

 • Ankedomstol erklærer drapsdommen mot Adnan Syed gyldig på nytt

  Adnan Syed, som ble verdenskjent gjennom podkasten «Serial», ble frikjent for drap og løslatt fra fengsel høsten 2022. Han hadde da brukt over 20 år på kjempe mot livstidsdommen han fikk da han ble funnet skyldig i å ha drept en tidligere kjæreste.

  Nå har en ankedomstol erklært drapsdommen gyldig likevel, melder New York Times. Ankedomstolen i Maryland har også beordret en ny høring i saken.

  Domstolen har kommet til at en lavere rettsinstans hadde brutt rettighetene til offerets bror ved å ikke informere ham og gi ham sjansen til å være til stede under høringen da staten ba om å få drapsdommen omgjort. Dette er et krav ved opphevelse av dommer i delstaten.

  Selv om dommen mot Syed nå er gyldig igjen, vil han ikke bli fengslet på nytt.

  Syed ble kjent over hele verden på grunn av podkasten «Serial», som stilte spørsmål om hvorvidt dommen mot ham var riktig.

  Adnan Syed
  Foto: JONATHAN ERNST / Reuters