NRK Meny
Normal

Brun: – Jeg håper folk vil danse til den

Ane Brun er inne på fjerdeplass på den britiske hitlista med danselåta «Can't Stop Playing». – Jeg håper det blir en sommerhit, sier Brun.

Ane Brun

AN(N)ERLEDES: Ane Bruns nye hit «Can't Stop Playing», er noe helt annet enn det artisten er kjent for i Norge. Nå håper hun å fylle dansegulv i hele verden.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Norske Ane Brun slutter seg til en eksklusiv klubb av norske artister som har vært inne på den offisielle britiske hitlista.

Med den pulserende klubblåta «Can't Stop Playing» har hun kapret fjerdeplassen, melder Official Charts Company.

Fra før er det kun a-ha og Nico & Vinz som har satt det norske flagget helt på toppen av lista. Flere andre, som A1 og Aqua, har også vært nummer en i Storbritannia, men da kun med nordmenn som medlemmer av band.

Brun sier til NRK at noteringen kom som en overraskelse.

– Dette er veldig morsomt, og det kom absolutt som en overraskelse.

Brun: – En danselåt

Her til lands er Ane Brun mest kjent for sin solokarriere som noe i nærheten av en singer/songwriter. Hun fikk blant annet en kjempehit da hun sang duett med Sivert Høyems Madrugada i 2005, på låta «Lift Me».

«Can't Stop Playing» er noe helt annet enn det den vanlige nordmann er vant til å høre fra 39-åringen.

– Jeg vil jo at folk skal danse til den. Jeg liker i hvert fall å danse til den selv, sier artisten.

Håper det blir en sommerhit

Klubblåta er laget i samarbeid med DJ'ene Dr. Kucho! og Gregor Salto. Brun fikk forespørsel om å skrive tekst og melodi til en låt som har ligget klar siden 2005.

– Vi har følt at det var en del buzz rundt låten, men at det skulle gå så bra som det har gjort nå er veldig overraskende.

Nå håper hun låta får status som sommerhit.

– Jeg synes allerede det har gått ganske bra. Men det er klart det hadde vært flott om det hadde blitt en sommerhit.

Kulturstrøm

  • Seltzer på Paradise Hotel

    – Kall meg gjerne kulturpessimist, men i det kjendisfokuserte Norge anno 2018 er det kanskje blitt mange, spesielt blant de yngre, som gjerne kunne tenke seg å sjekke inn på et sånt hotell? Jeg bare spør, det er min jobb som blogger, skriver Thomas Seltzer som prøver å finne svar etter å ha tilbragt tid på hotellet i Mexico.

  • Brev fra Wagner selges i Israel

    Et brev fra den tyske komponisten Richard Wagner skal auksjoneres bort i Jerusalem. I brevet advarer Wagner mot jødisk påvirkning av kunsten. Han var kjent for sine antisemittiske overbevisninger, og var Adolf Hitlers favorittkomponist. Oppsetninger av Wagners musikk er ikke forbudt ved lov i Israel, men ingen orkestre velger hans verker. Det forventes ny Israelsk debatt om Wagner i forbindelse med brevsalget, skriver israelske medier.

    Brev fra Wagner på auksjonshus i Jerusalem
    Foto: MENAHEM KAHANA / AFP/NTB/Scanpix