NRK Meny
Normal

Brukervilkår

Ved å registrere deg på Urørt aksepterer du følgende vilkår:

1. OPPLASTING AV MUSIKK

1.1 Hva slags musikk kan lastes opp på Urørt?

Du kan kun laste opp musikk som ikke tidligere er utgitt.

Du kan kun laste opp musikk du selv har laget eller som du har klaret alle rettigheter til.

Musikken må ikke være en coverlåt eller inneholde samples som ikke er klarert.

1.2 NRKs rett til å bruke musikken

Du og eventuelle andre rettighetshaverne til musikken beholder fortsatt deres rettigheter til musikken som lastes opp. Men ved opplastingen av musikken gir du NRK en ikke eksklusiv rett til å bruke musikken i sine radiosendinger og annen redaksjonell virksomhet.

Musikken vil også bli gjort tilgjengelige for andre som er registrert på Urørt, slik at man på Urørt kan høre på musikken og laste den ned gratis. NRK er ikke ansvarlig for andres eventuelle misbruk/ulovlig bruk av musikken, med mindre NRK har opptrådt uaktsomt.

NRK forbeholder seg retten til å ha musikken lagret i NRKs digitale arkiv så lenge NRK måtte ønske.

Ovennevnte rettigheter som du gir til NRK skal være klarert med alle rettighetshavere til den musikken du laster opp på Urørt (dvs komponist, tekstforfatter, musikere og andre bidragsytere).

NRK kan ikke gi ut musikken på CD eller lignende, og kan heller ikke ta betalt for nedlasting eller individuell avspilling, uten at samtykke på forhånd er innhentet fra alle rettighetshaverne til musikken eller samtykke er gitt gjennom NRKs avtaler med relevante rettighetsorganisasjoner.

Dersom du sørger for at musikken blir registrert hos TONO, vil komponist og tekstforfatter få betalt for NRKs bruk i radio og fjernsyn fra TONO. Og dersom musikken senere blir utgitt vil de øvrige rettighetshaverne også kunne få betalt for NRKs bruk av musikken i radio og fjernsyn gjennom et medlemskap i GRAMO eller FONO. Utover dette betales det ikke vederlag for NRKs bruk av musikken med mindre annet er avtalt.

1.3 Ukas Urørt

Dersom en av dine låter blir kåret til "Ukas Urørt" blir du kontaktet. Da vil vi trenge foto av deg/bandet til nettsidene og intervju til radiosendingen. Derfor er det en fordel om du laster opp et bilde også, og alltid sørger for at kontaktinformasjonen på siden din er korrekt.

2. OPPLASTING AV MUSIKKVIDEOER

Når du har registrert deg på Urørt kan du også laste opp musikkvideoer som du har laget eller har rettighetene til.

Ved opplasting av videoer gir du NRK en ubegrenset rett til å sende musikkvideoen, og til å tilby den enkelte en mulighet til å se videoen etter invidiuell forespørsel (on demand) gjennom alle NRKs distribusjonsplattformer. Som innsender av musikkvideoen innestår du for at alle disse rettighetene er klarert med alle rettighetshavere til videoen.

NRK kan ikke gi ut musikkvideoen på DVD eller lignende, og kan heller ikke ta betalt for nedlasting eller individuell avspilling, uten at samtykke på forhånd er innhentet fra alle rettighetshaverne til videoen eller samtykke er gitt gjennom avtale med en rettighetsorganisasjon som har de nødvendige fullmakter.

3. REGISTRERING AV PERSONOPPLYSNINGER PÅ URØRT

Navn, bilder og andre personopplysninger som du registrerer på Urørt vil kun bli benyttet av NRK på Urørt og i forbindelse med de tjenestene som er beskrevet ovenfor. Du kan når som helt endre opplysningene selv, eller sende en epost til urort@nrk.no for å be om at opplysningene skal slettes.

4. BRUK AV ANNONSER, GJESTEBOK OG DISKUSJONSFORUM

Annonser, gjestebok og diskusjonsforum må ikke benyttes til å sende informasjon som er ærekrenkende, uttrykker hat eller ringeakt på grunn av trosbekjennelse, rase, hudfarge, nasjonal eller etnisk eller seksuell legning eller har ulovlig utuktig eller pornografisk innhold. Opphavsrettslig beskyttet materiale må ikke fomidles i strid med åndverklovens bestemmelser. Det er heller ikke tillatt å formidle ønsker om veldedighetsbidrag og underskriftskampanjer, eller bruke Urørt til å drive kjedebrev eller pyramidespill.

NRK forbeholder seg retten til å slette innhold i annonser, gjestebok eller diskusjonsforum, dersom innholdet er i strid med ovennevnte forhold.

5. ENDRING OG OPPHØR AV URØRT

NRK forbeholder seg retten til å legge ned Urørt, og i så fall slette all informasjon som er registrert på Urørts nettsider. NRK kan la opplastet musikk og innsendte musikkvideoer bli liggende i det digitale arkivet etter at Urørt er lagt ned, og NRK vil fortsatt ha ovennevnte rett til å bruke musikken i sin redaksjonelle virksomhet.

NRK har rett til å slette brukeren fra Urørt ved brukerens vesentlig mislighold av disse vilkårene, eller ut fra en redaksjonell begrunnelse.

***

LES OGSÅ: Spørsmål og svar

Alle evt. spørsmål knyttet til forståelsen av disse vilkårene kan sendes til urort@nrk.no

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix