Hopp til innhold

Bruker søppelcontainere som kamera

Noen kreative renholdsarbeidere i Hamburg står bak en bildeserie som er alt annet enn søppel. De har brukt 1100 søppelcontainere som kameraer for å vise frem byen på en helt ny måte.

Søppel ble gjort om til kameraer da renholdsarbeidere i Hamburg bestemte seg for at de ville vise frem nye sider av byen.

«The Trashcam Project» ble satt i gang etter at renholderne bestemte seg for at de ville gjøre noe hyggelig for byen de satte så høyt.

Omfattende prosess

– De fortalte at de ville vise frem byen de var glad i, og som de jobbet så hardt med å holde ren, forklarer Mirko Derpmann til The Sun.

Han ble hentet inn av Renholdsetaten til å gjennomføre prosjeket og satte i gang hjulpet av to kamerater. De brukte seks uker før de var ferdige med alle bildene.

Trekløveret brukte to dager for å finne ut av hvordan de kunne bygge kameraet inn i søppelcontaineren, og deretter ble det fem dager med reising på kryss og tvers i Hamburg for å ta bildene gjennom de 1100 containerene.

Vil på utstilling

Fotografiene ble tatt gjennom et hull i siden på containeren. Deretter ble bildet projisert på et stort fotopapir på innsiden av søppelcontaineren. Kameraet brukte omtrent en time per bilde, og alt måtte fremkalles i et spesiallaboratorium.

– Nå er vi på leting etter et galleri der vi kan stille ut bildene, forteller Derpmann.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP