NRK Meny
Normal

Bruce Jenner er blitt Caitlyn Jenner

Caitlyn Jenner (65) slo Obamas Twitter-rekord etter å ha stått fram som kvinne på forsiden av Vanity Fair.

Caitlyn/Bruce Jenner

STÅR FRAM: Caitlyn Jenner, som tidligere var Bruce Jenner, viser seg fram i siste nummer av Vanity Fair.

Foto: HANDOUT / Reuters

Den tidligere idrettsstjernen og realitykjendisen Bruce Jenner står fram som Caitlyn Jenner på coveret av det kommende nummeret av Vanity Fair.

Jenners kamp for å bli kvinne har blitt behørig omtalt i pressen. Etter sin skilsmisse i 2015 omtalte Jenner seg selv som transkvinne, og har fått utført flere kosmetiske operasjoner.

– Jeg gjør ikke dette for å være interessant. Jeg gjør dette for å leve, sier Caitlyn Jenner.

Slo Obamas rekord

Og sosiale medier gikk berserk over bildene og nyheten. Raskt ble det klart at Jenner hadde mulighet til å slå selveste president Barack Obama i kampen om å få flest nye Twitter-følgere på kortest mulig tid.

President Obama nådde én million følgere på under fem timer da hans personlige Twitter-konto POTUS ble åpnet i mai , noe som sikret ham verdensrekorden. Men etter i dag kan ikke Obama lenge skilte med denne. Caitlyn Jenner klarte nemlig samme bragd på litt over fire timer mandag.

Laster Twitter-innhold

Bildene i Vanity Fair er tatt av den verdenskjente fotografen Annie Leibovitz i Jenners hjem. Leibovitz har fotografert en lang rekke av de største ikonene i populærkulturen de siste 40 årene.

Jenner hylles nå for bildene i sosiale medier under emneknaggen #CallMeCaitlyn, samtidig som en lang rekke kjendiser gir tommel opp (se lengre ned i saken).

(Artikkelen fortsetter)

Laster Twitter-innhold

Tok bladet fra munnen

Jenner har også blitt hyllet for sin åpenhet ved å stå fram som kvinne. Allerede på 1980-tallet fikk Jenner hormonbehandling for å bli mer kvinnelig Og i april i år tok Jenner bladet fra munnen i et intervju med ABC, og slo fast at han er en kvinne.

Jenner slo fast at dette var det siste intervjuet han ville gjøre som Bruce og sa at han ville gjenoppstå som seg selv.

I intervjuet med Vanity Fair forteller Caitlyn Jenner at Bruce alltid måtte fortelle en løgn.

– Hver dag gikk han rundt og bar på hemmeligheter fra morgen til kveld. Caitlyn har ingen hemmeligheter. Når coveret til Vanity Fair kommer ut, er jeg fri, sier Caitlyn Jenner i videointervjuet under.

Amerikanske Jenner er en tidligere friidrettsutøver, og vant OL-gull i tikamp i 1976. De senere årene har Jenner blitt kjent for mange i realityserien «Keeping up with the Kardashians».

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold