Hopp til innhold

Britney twitret om ny plate

Britney Spears brukte sin fødselsdag til å annonsere at hun kommer med nytt album.

Britney Spears

Britney Spears kommer med nytt album i mars.

Foto: LUCAS JACKSON / Reuters

Britney Spears: «Circus»

Den kommende plata blir oppfølgeren til Britney Spears' «Circus» fra 2008, som solgte meget godt.

Foto: Britney Spears: Circus / Plateomslag
Max Martin

Svenske Max Martin er produsent på det nye Spears-albumet.

Foto: Reuters/SCANPIX / SCANPIX
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Denne uka fylte Britney Spears 29 år og markerte dagen med en stor nyhet; noe hun gjorde på en måte som blir stadig mer vanlig, hun fortalte det via et sosialt medium.

Straks ferdig

Via sin konto på det sosiale mediet Twitter fortalte hun at hennes sjuende studioalbum straks er ferdig.

Torsdag fulgte fansen nøye med siden det var blitt lovet en stor nyhet, og stjernen skuffet heller ikke.

Først twitret hun «annonsering dere alle har ventet på kommer i dag», før hun en time senere fulgte opp med følgende melding:

«Mine fans betyr alt for meg og å våkne opp til alle fødselsdagshilsnene fikk meg virkelig til å smile. Så her er noe jeg håper vil få dere til å smile… jeg er nesten ferdig med mitt nye album og det vil komme ut i mars», het det blant annet i Twitter-meldingen.

Max Martin

På den nye plata blir hun gjenforent med et av popmusikkens største produsentnavn – svenske Max Martin og Dr. Luke. (Lukasz Gottwald), skriver Billboard.

Den nye plata kommer i mars neste år og blir oppfølgeren til albumet «Circus» fra 2008 som solgte 1,7 millioner eksemplarer bare i USA og debuterte på Billboard-listas 1. plass. Det var artistens totalt femte toppnotering for album i hjemlandet.

Det forrige albumet ga også fem låter som kom inn på singlelista Billboard Hot 100 og tre som kom inn blant de 20 mest populære låtene i USA - «Womanizer», som gikk helt til topps, tittelsporet «Circus» som gikk til 3. plass og «If U seek Amy» som hadde 19. plass som sin bestenotering.

Låtene fra albumet er blitt solgt i 8 millioner kopier på lovlige nedlastingssider.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober