Britney Spears slaktes i Danmark

Danske anmeldere er ikke nådig i sine omtaler av Britney Spears' opptreden på festivalen Smukfest i Skanderborg onsdag. «Skjærende», skriver Berlingske Tidende, «skandale», skriver Ekstra Bladet, og Jyllands-Posten gir terningkast 1. Fredag spiller den amerikanske artisten for 20.000 publikummere på Telenor Arena i Bærum. Konserten ble utsolgt på tre timer, ifølge arrangøren Live Nation, som har lagt ned fotoforbud, til protester fra norske medier. (NTB)

Music-Britney Spears Britney Spears
Foto: Chiang Ying-ying / AP

Kulturstrøm

 • Svenskene endrer avstemningsapp

  Melodifestivalen, svenskenes Melodi Grand Prix, endrer systemet i sin avstemnings-app etter kritikk for at den førte til at mer barnevennlige låter fikk flest stemmer. Arrangørene er ikke enige i kritikken, men velger å endre reglene slik at stemmene i appen nå vektes opp mot hverandre ut fra alder, skriver SVT.

  Benjamin Ingross vinner under 2018-finalen i Melodifestivalen
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix
 • Skutt utenfor konsertsted i Oslo

  En mann ble skutt og såret under en konsert på Bryn i Oslo. I alt fem personer ble pågrepet av politiet. Ifølge VG var det den britiske rapperen Geko som holdt konsert da skytingen skjedde.

 • Avis: Facebook kan få rekordbot

  Amerikanske myndigheter vurderer å gi Facebook den største boten noensinne utstedt for manglende beskyttelse av brukeres data, skriver Washington Post. Ifølge kildene har Facebook brutt en juridisk bindende avtale om beskyttelse av brukerdata, etter samarbeidet med analyseselskapet Cambridge Analytica. Informasjonen kan være brukt under presidentvalget i USA og brexit-avstemningen i 2016 (NTB).