Britney Spears slaktes i Danmark

Danske anmeldere er ikke nådig i sine omtaler av Britney Spears' opptreden på festivalen Smukfest i Skanderborg onsdag. «Skjærende», skriver Berlingske Tidende, «skandale», skriver Ekstra Bladet, og Jyllands-Posten gir terningkast 1. Fredag spiller den amerikanske artisten for 20.000 publikummere på Telenor Arena i Bærum. Konserten ble utsolgt på tre timer, ifølge arrangøren Live Nation, som har lagt ned fotoforbud, til protester fra norske medier. (NTB)

Music-Britney Spears Britney Spears
Foto: Chiang Ying-ying / AP

Kulturstrøm

 • Nei fra H&M til tekstilarbeidere

  Eierne i H&M har stemt ned til et forslag om å gi overskuddet til underbetalte tekstilarbeidere. Det var organisasjonen Clean Clothes Campaign som sto bak forslaget. – Aksjonærene kunne i det minste ha avkrevd en plan på hvordan de skal leve opp til sin egen levelønnsstrategi, sier Anja Bakken Riise (bildet), leder i Framtiden i våre hender til Melk & Honning. H&M sier de har samme mål, men ulikt syn på veien dit.

  Anja Bakken Riise
  Foto: Arild Sandsvik / NRK
 • Märtha Louise ut mot pressen

  Prinsesse Märtha Louise startet sjaman-foredraget med beskjed til pressen. – Til alle dere i pressen. Dere har et valg i hva dere gjør og skriver. Selv om dere tror det er deres jobb, har dere ennå et valg i hva dere vil, sa prinsesse Märtha Louise.

  Foran en fullsatt sal på 550 tilhørere, ba prinsessen alle som har blitt «en smule irritert» av pressen, som sto foran scenen, om å rekke opp hendene.