Normal

Britney med radiorekord

Blanda mottakelse til tross; Britney Spears' nye single setter rekorder på radio og topper iTunes i 16 land.

Britney Spears: «Hold it against me»
Foto: Plateomslag

Britney Spears

Britney Spears har mottatt mange priser og utmerkelser for sin musikk og nå setter hun også rekord på radio.

Foto: Chris Pizzello / AP
"Kysset". Madonna kysset Britney Spears i 2003.

Britney Spears har et spesielt forhold til Madonna. Nå har hun skjøvet henne ned på lista over artister med gode debutsingler på radio.

Foto: WIN MCNAMEE / SCANPIX
Britney Spears: «Hold it against me»

Britney Spears' nye single «Hold it against me».

Foto: Plateomslag
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Den nye singelen til Britney Spears fikk en blanda mottakelse av kritikerne i Norge, med terningkast 4 i VG og terningkast 3 i Dagbladet.

- Helt utrolig

NRK P3s musikksjef Mats Borch Bugge mente at den nye låta var «platt og kjedelig», men likevel har den nå gått til topps på den norske salgslista i iTunes.

Les mer:

Og norske iTunes-brukere er ikke alene om å like den nye låta. Den har i tillegg klatret til topps på listene i 15 andre land, skriver MTV.

«Dette er helt utrolig! Brit's fans slutter aldri å forbause meg» sier hennes manager Adam Leber i en Twitter-melding.

Skyver ned Madonna

Bugge forteller at NRK planlegger å sette låta på høy rotasjon i NRK mp3 og også i USA har låta fått store oppmerksomhet, spesielt på radio.

Faktisk slår den alle tidligere rekorder hva gjelder radiospilling; aldri har en første single fra et album blitt spilt mer på radio, og ligger nå på en 16. plass på Billboards Pop Song-liste.

Hun skyver dermed Madonna ned på en andreplass. Tidligere var det hun som hadde rekorden med låta «Frozen» fra 1998, melder Billboard.

Flere rekorder?

Lista er basert på de mest spilte låtene fra 130 radiostasjoner i USA som spiller Topp 40-musikk, og «Hold it against me» ble spilt på alle stasjonene.

Det er også ventet at låta setter nye rekorder seinere i uka. Låta kan bli den 18. i rekken som debuterer på en 1. plass på den ordinære salgslista, siden Billboard startet sine målinger i 1958.

Hør låta her:

Kulturstrøm