Hopp til innhold

Britney får en natt med gutta

Britney fikk lov til å ha barna en natt i uka, men må sjøl ha barnevakt.

Britney Spears

Presseoppbudet var enormt da Britney Spears dukket opp i en rettssal i Los Angeles.

Foto: FRED PROUSER / REUTERS

Britney Spears tok seg sammen og møtte opp i retten - og ble belønnet for strevet: Nå får hun ha sønnene Jayden James (1) og Sean Preston (2) på overnattingsbesøk en gang i uken.

Får ikke være alene

Riktignok får hun ikke være alene med dem: Retten vil utpeke en som skal overvåke samværet. Selv ønsker Britney Spears at denne «vakthunden» skal være hennes egen mor Lynne, men det er ikke klart hva dommeren gikk med på.

Eksmannen Kevin Federline, som nylig fikk omsorgsretten for parets to sønner, er positiv til overnattingsordningen forutsatt en slik ekstra sikkerhet - som gjør at «han føler at barna har beskyttelse», ifølge hans advokat.

Gikk amok

Pressen gikk amok da Britney Spears dukket opp i retten noen timer ut i torsdagens høring. Da hadde advokatene hennes bedt om at hun skulle innvilges overnattingsbesøk.

Dette er første gang Spears møter i retten i barnefordelingssaken, og til de fremmøtte journalistene ytret hun seg slik:

Britney Spears

Britney Spears satt selv bak rattet i sin Mercedes da hun ankom rettssalen torsdag.

Foto: Mark J. Terrill / AP

- Jeg har det bra, takk.

«Lav og respektfull stemme»

Hun var til stede i rettssalen i en time, og snakket ifølge rettens talsmann med en «lav og respektfull stemme», melder nyhetsbyrået AP.

Da hun dukket opp i retten, hadde hun en mørk, diskret overdel og jeans. Hun fikk lov til å ha på de store solbrillene sine på grunn av «medisinske årsaker». Men tidligere på dagen ble hun fotografert i en voldsomt utringet, rød kjole mens hun var innom et legesenter, der hun angivelig skal ha testet seg.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober