Hopp til innhold

Bremnes til låtskriverfinale

Lars Bremnes til finalen i internasjonal sangkonkurranse.

Lars Bremnes
Foto: Mathilde Helene Pettersen

Lars Bremnes vant prisen for Viser under Spellemannprisen.
Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Spellemannvinner Lars Bremnes har skrevet sin første sang på engelsk. Den er nå i finalen i den prestisjetunge internasjonale låtskriverkonkurransen International Songwriter Competition (ISC)

Første sang på engelsk

Sist helg stakk han av gårde med Spellemannprisen i kategorien beste visealbum for plata ”Hjertekaptein”. Nå har han sjansen til også å vinne en stor internasjonal konkurranse.

Bremnes’ bidrag til konkurransen heter "Wandering round in circles" og er hans første sang på engelsk. Men det er ikke hvem som helst som skal bestemme hvem som vinner prisen.

I juryen sitter storheter som Tom Waits, Brian Wilson, Frank Black og Macy Gray, for å nevne noen få.

Folkejury

Ønsker du å være med i folkejuryen kan du stemme på Bremnes’ bidrag på ISC-sidene .

Konkurransen er åpen for låtskrivere fra hele verden og har hovedkontor i Nashville. Tidligere har blant andre Knut Eide fra det vestfoldbaserte bluesbandet Tiger City Jukes også tatt seg fram til finalen.

 

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober