NRK Meny
Normal

Bremnes til låtskriverfinale

Lars Bremnes til finalen i internasjonal sangkonkurranse.

Lars Bremnes
Foto: Mathilde Helene Pettersen

Lars Bremnes vant prisen for Viser under Spellemannprisen.
Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Spellemannvinner Lars Bremnes har skrevet sin første sang på engelsk. Den er nå i finalen i den prestisjetunge internasjonale låtskriverkonkurransen International Songwriter Competition (ISC)

Første sang på engelsk

Sist helg stakk han av gårde med Spellemannprisen i kategorien beste visealbum for plata ”Hjertekaptein”. Nå har han sjansen til også å vinne en stor internasjonal konkurranse.

Bremnes’ bidrag til konkurransen heter "Wandering round in circles" og er hans første sang på engelsk. Men det er ikke hvem som helst som skal bestemme hvem som vinner prisen.

I juryen sitter storheter som Tom Waits, Brian Wilson, Frank Black og Macy Gray, for å nevne noen få.

Folkejury

Ønsker du å være med i folkejuryen kan du stemme på Bremnes’ bidrag på ISC-sidene .

Konkurransen er åpen for låtskrivere fra hele verden og har hovedkontor i Nashville. Tidligere har blant andre Knut Eide fra det vestfoldbaserte bluesbandet Tiger City Jukes også tatt seg fram til finalen.

 

Kulturstrøm

  • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

    Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.

  • Stanser Nobel-senter

    En svensk domstol setter foten ned for den planlagte byggingen av det som skulle bli Nobelstiftelsens nye storstue på Blasieholmen i Stockholm. Miljødomstolen mener uerstattelige kulturhistoriske verdier ville gått tapt dersom byggeprosjektet hadde blitt gjennomført (NTB).