Bremnes til låtskriverfinale

Lars Bremnes til finalen i internasjonal sangkonkurranse.

Lars Bremnes
Foto: Mathilde Helene Pettersen

Lars Bremnes vant prisen for Viser under Spellemannprisen.
Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Spellemannvinner Lars Bremnes har skrevet sin første sang på engelsk. Den er nå i finalen i den prestisjetunge internasjonale låtskriverkonkurransen International Songwriter Competition (ISC)

Første sang på engelsk

Sist helg stakk han av gårde med Spellemannprisen i kategorien beste visealbum for plata ”Hjertekaptein”. Nå har han sjansen til også å vinne en stor internasjonal konkurranse.

Bremnes’ bidrag til konkurransen heter "Wandering round in circles" og er hans første sang på engelsk. Men det er ikke hvem som helst som skal bestemme hvem som vinner prisen.

I juryen sitter storheter som Tom Waits, Brian Wilson, Frank Black og Macy Gray, for å nevne noen få.

Folkejury

Ønsker du å være med i folkejuryen kan du stemme på Bremnes’ bidrag på ISC-sidene .

Konkurransen er åpen for låtskrivere fra hele verden og har hovedkontor i Nashville. Tidligere har blant andre Knut Eide fra det vestfoldbaserte bluesbandet Tiger City Jukes også tatt seg fram til finalen.

 

Kulturstrøm

 • Clive Cussler er død

  Spenningsforfatteren Clive Cussler er død, 88 år gammel. Han er særlig kjent for romanene med tøffingen Dirk Pitt som hovedperson. Bøkene hans har ligget på The New York Times bestselgerlista for fiksjon over 20 ganger. Cussler var også dykker, og mange av bøkene hans har tilknytning til havet.

 • Amerikansk-norsk roman blir film

  Filmrettighetene til romanen «Falle til jorden» er kjøpt av produksjonselskapet Bron Studios. Forfatteren Kate Southwood er oppvokst i Chicago, men har de siste 20 årene bodd i Oslo og har dobbelt statsborgerskap. Ben Affleck vil spille hovedrollen som Paul Graves. Bron Studios står bak storsuksessen «Joker» fra 2019.

  Romanen «Falle til jorden» av Kate Southwood
  Foto: Solum Bokvennen
 • Fjerner jødiske bøker frå pensum

  Ungarn fjerner jødiske forfattarar frå litteraturlister i skulen, skriv SVT, mellom anna nobelprisvinnaren Imre Kertész. Styresmaktene meiner det ikkje ligg antisemetetisme bak avgjersla som har hausta mykje kritikk.