Breaking Bad blir spillefilm

Serieskaper Vince Gilligan lager spillefilm i Breaking Bad-universet. Men det kan bli uten hovedpersonene Bryan Cranston og Aaron Paul. – Vær så snill, ikke gjør det, mener The Guardian.

Jesse Pinkman og Walter White fra Breaking Bad koker metamfetamin i en bobil.

Jesse Pinkman (Aaron Paul) og Walter White (Bryan Cranston) lager metamfetamin i serien Breaking Bad.

Foto: Promo AMC Networks / NRK

Breaking Bad er bredt anerkjent som en av tidenes beste tv-serier. Historien om Walter White (Bryan Cranston) og Jesse Pinkman (Aaron Paul) vant i løpet av sine fem sesonger hele 16 Emmy-priser, og serien er i Guinness rekordbok som den mest kritikerroste serien noensinne.

Nå, fem år etter at serien fikk sin slutt, blir det spillefilm fra Breaking Bad-universet, melder Hollywood Reporter.

Serieskaper Vince Gilligan skal ifølge Slash Film stå for manus og produksjon, men det er usikkert om han skal regissere.

Med eller uten Jesse Pinkman?

Foreløpig er det sparsommelig med detaljer om den nye filmen, men Slash film mener å vite at filmen tar utgangspunkt i hva som skjer med Jesse Pinkman etter seriens blodige finale.

Det betyr i så fall at Aaron Paul går tilbake i rollen som skaffet han tre Emmy-priser for beste siderolle. Paul har ikke bekreftet dette selv.

Tittelen skal ifølge Albuquerque Journal være «Greenbriar», og produksjonen starter i New Mexico innen kort tid.

Breaking Bad hiver seg dermed på bølgen av serier som blir spillefilmer i disse dager. HBO har bestemt seg for å lage film av Deadwood-serien. Det samme er tilfelle med The Walking Dead, der Rick Grimes (Andrew Lincoln) blir hovedpersonen i spillefilmen.

Guardian: – Vær så snill, ikke gjør det

The Guardians filmjournalist Stuart Heritage mener prosjektet er en dårlig idé.

Heritage innrømmer at man ikke bør kritisere en så flink regissør som Vince Gilligan før man har sett resultatet, men skriver likevel «vær så snill, ikke gjør det».

– Det funker aldri bra når en film blir laget fra en tv-serie, skriver Heritage, og peker på filmer som Baywatch, Miami Vice, Flintstones, A-Team og Lost in Space som eksempler på dårlige filmer som kommer fra tv-serier.

Filmjournalisten mener Breaking Bad er bra nettopp fordi det er en saktegående tv-serie. Heritage mener flere episoder og scener som serien har fått ros for ville blitt fjernet hvis prosjektet var en spillefilm.

– Breaking Bad-serien var rik og tilfredsstillende. En film om Breaking Bad (...) hadde blitt totalt overfladisk, skriver Heritage.

Kulturstrøm

  • Avis: Facebook kan få rekordbot

    Amerikanske myndigheter vurderer å gi Facebook den største boten noensinne utstedt for manglende beskyttelse av brukeres data, skriver Washington Post. Ifølge kildene har Facebook brutt en juridisk bindende avtale om beskyttelse av brukerdata, etter samarbeidet med analyseselskapet Cambridge Analytica. Informasjonen kan være brukt under presidentvalget i USA og brexit-avstemningen i 2016 (NTB).

  • Bokåret 2019 er opna

    Kulturminister Trine Skei Grande opna «Bokåret 2019» under Nasjonal høgtlesingsdag i Oslo i dag. Året markerer at boka er 500 år, i tillegg til at Noreg er hovudland på den store bokmessa i Frankfurt i oktober. NRK arrangerer mellom anna Noregs største lesesirkel som ein del av den store markeringa.