Breaking Bad blir spillefilm

Serieskaper Vince Gilligan lager spillefilm i Breaking Bad-universet. Men det kan bli uten hovedpersonene Bryan Cranston og Aaron Paul. – Vær så snill, ikke gjør det, mener The Guardian.

Jesse Pinkman og Walter White fra Breaking Bad koker metamfetamin i en bobil.

Jesse Pinkman (Aaron Paul) og Walter White (Bryan Cranston) lager metamfetamin i serien Breaking Bad.

Foto: Promo AMC Networks / NRK

Breaking Bad er bredt anerkjent som en av tidenes beste tv-serier. Historien om Walter White (Bryan Cranston) og Jesse Pinkman (Aaron Paul) vant i løpet av sine fem sesonger hele 16 Emmy-priser, og serien er i Guinness rekordbok som den mest kritikerroste serien noensinne.

Nå, fem år etter at serien fikk sin slutt, blir det spillefilm fra Breaking Bad-universet, melder Hollywood Reporter.

Serieskaper Vince Gilligan skal ifølge Slash Film stå for manus og produksjon, men det er usikkert om han skal regissere.

Med eller uten Jesse Pinkman?

Foreløpig er det sparsommelig med detaljer om den nye filmen, men Slash film mener å vite at filmen tar utgangspunkt i hva som skjer med Jesse Pinkman etter seriens blodige finale.

Det betyr i så fall at Aaron Paul går tilbake i rollen som skaffet han tre Emmy-priser for beste siderolle. Paul har ikke bekreftet dette selv.

Tittelen skal ifølge Albuquerque Journal være «Greenbriar», og produksjonen starter i New Mexico innen kort tid.

Breaking Bad hiver seg dermed på bølgen av serier som blir spillefilmer i disse dager. HBO har bestemt seg for å lage film av Deadwood-serien. Det samme er tilfelle med The Walking Dead, der Rick Grimes (Andrew Lincoln) blir hovedpersonen i spillefilmen.

Guardian: – Vær så snill, ikke gjør det

The Guardians filmjournalist Stuart Heritage mener prosjektet er en dårlig idé.

Heritage innrømmer at man ikke bør kritisere en så flink regissør som Vince Gilligan før man har sett resultatet, men skriver likevel «vær så snill, ikke gjør det».

– Det funker aldri bra når en film blir laget fra en tv-serie, skriver Heritage, og peker på filmer som Baywatch, Miami Vice, Flintstones, A-Team og Lost in Space som eksempler på dårlige filmer som kommer fra tv-serier.

Filmjournalisten mener Breaking Bad er bra nettopp fordi det er en saktegående tv-serie. Heritage mener flere episoder og scener som serien har fått ros for ville blitt fjernet hvis prosjektet var en spillefilm.

– Breaking Bad-serien var rik og tilfredsstillende. En film om Breaking Bad (...) hadde blitt totalt overfladisk, skriver Heritage.

Kulturstrøm

 • Flere kjøper brukte klær

  Det globale markedet for bruktklær kommer til å gå forbi salget av nye klær i motehandelen innen 2028. Bruktmarkedet vokser fort, unge konsumenter driver trenden fordi de er miljøbevisste, skriver Business of Fashion. Stadig mer av vintage-handlingen skjer på nett.

  Brukt genser
  Foto: `tise
 • Dropper Elbfilharmonien

  Den italienske stjernedirigenten Riccardo Muti nekter å «kaste bort tiden» på å opptre i det nye konserthuset Elbfilharmonien i Hamburg. Han mener akustikken er for dårlig og har strøket salen fra turnélista med Wienerfilharmonikerne og Chicago symfoniorkester, skriver tyske Kurier. Stjernetenoren Jonas Kaufmann har tidligere kritisert salen for det samme. Elbfilharmonien ble åpnet i 2017 og kostet over 7,5 milliarder kroner. Se kortversjonen av historien om den berømte konsertarenaen:

  Dokumentaren om den 10 (!) år lange byggeperioden av konsertsalen Elbphilharmonie i Hamburg: https://tv.nrk.no/serie/hovedscenen-tv/MKTV15021417/08-04-2017

  Publisert av NRK Kultur Tirsdag 18. april 2017
 • Ung journalist drept i Irland

  En kollega formidlet den avdøde journalistens siste melding på Twitter, skrevet under opptøyene hun dekket i Nord-Irland. Politiet anser hendelsen som terrorhandling. Les hele saken fra Urix.

  Laster Twitter-innhold