NRK Meny

Bransjen vil ikke ha nettkino

Prosjektet Nettkino har de siste to årene sjekket om nordmenn er villige til å betale for å se ferske kinofilmer på nett, noe testingen viser at publikum absolutt er, skriver Klassekampen. Men bransjen ønsker ikke å være med på prosjektet, som de mener skader lønnsomheten til både kinoer og filmer. Nettkino har sammen med fire partnere fått seks millioner kroner i støtte fra EU, og fortsetter utviklingsarbeidet, skriver avisen.

Kino
Foto: Thomas Berg/@decafinata / flickr.com

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix