Hopp til innhold

Brad Pitt og Angelina Jolie skilles

Et av verdens mest omtalte kjendispar går fra hverandre. Angelina Jolie har søkt om skilsmisse fra Brad Pitt.

Ett av verdens største kjendispar går fra hverandre etter 12 år etter at Angelina Jolie har søkt om skilsmisse fra Brad Pitt.

Det var TMZ som meldte saken først.

Ekteskapet mellom Angelina Jolie og Brad Pitt skal være over etter to år som gift. Paret var kjærester i 12 år.

Jolie skal ifølge TMZ ha søkt om skilsmisse 15. september.

Har bedt om foreldreansvaret

Ifølge Sky News bekrefter Jolies advokat, Robert Offer, at skuespillerinnen har søkt om skilsmisse.

Offer sier videre at hun ikke vil kommentere saken, og ber om at Jolie og Pitts privatliv respekteres.

The Guardian skriver at Jolie skal ha bedt om foreldreansvaret for deres seks barn, og at Pitt skal ha rett til å besøke barna. Hun skal ikke ha bedt om økonomisk støtte.

Brad Pitt har gjennom en pressemelding til People uttalt at han synes det er trist, og ber også om respekt for privatlivets fred.

– Dette er veldig trist for meg, men det som er viktigst nå er å passe på barna våre. Jeg ber pressen om å vennligst gi dem albuerommet de fortjener i denne tøffe tiden, skriver Pitt.

Møttes på filmsettet

Angelina Jolie og Brad Pitt

FØRSTE MØTE: Kjendisparet møttes på filmsettet til «Mr. and Mrs Smith».

Foto: Stephen Vaughn / NTB Tema

Pitt og Jolie møttes da de spilte hovedrollene i filmen «Mr. and Mrs. Smith» i 2004.

I et intervju med motemagasinet Vogue har Jolie fortalt at forholdet mellom dem utviklet seg etter filminnspillingen. Pitt va gift med skuespillerinnen Jennifer Aniston, som i 2005 offentliggjorde at de skulle skilles.

Etter at Jolie og Pitt sto fram som par, har de blitt et av de mest omtalte parene i Hollywood. Jolie og Pitt ble forlovet i 2012, og giftet seg to år senere.

Jolie har vært gift to ganger tidligere, med Jonny Lee Miller og Billy Bob Thornton.

US-AFI-FEST-2015-PRESENTED-BY-AUDI-OPENING-NIGHT-GALA-PREMIERE-O
Foto: KEVIN WINTER / Afp

Humanitær forkjemper

Jolie er ved siden av skuespillerkarrieren kjent for å være en humanitær aktivist og fikk i 2013 Oscar for hennes arbeid kjent som Hersholt-prisen, blant annet for hennes engasjement for flyktninger og arbeid mot seksualisert vold.

Blant annet var hun også i mange år en såkalt «goodwill-ambassadør» for FNs høykommissær for flyktninger.

Dessuten er hun kjent for å være en forkjemper for likestilling.

Kulturstrøm

 • Amnesty: Facebook bidro til hatytringer mot rohingyaene i Myanmar

  Facebook bør betale oppreisning til de hundretusenvis av rohingyaene som ble tvunget på flukt i Myanmar i 2017.

  I en fersk rapport skriver menneskerettsgruppa at Facebooks algoritmer bidro til spredning av hatefulle ytringer mot den stort sett muslimske minoriteten.

  – I 2017 ble hundretusenvis av rohingyaer drept, torturert, voldtatt og fordrevet som del av den etniske rensingen som Myanmars sikkerhetsstyrker bedrev. I månedene og årene som ledet fram til grusomhetene, bidro Facebooks algoritmer til å intensivere hatstormen mot rohingyafolket, som igjen bidro til den omfattende voldsbruken, sier generalsekretær Agnès Callamard i Amnesty International i en pressemelding.

  Amnesty skriver i rapporten at mange rohingyaer forsøkte å si fra, men at dette ikke nyttet. Dette «tillot at disse hatefulle narrativene fikk spredt seg og nådde nye publikum i Myanmar».

  Nesten 750.000 rohingyaer krysset grensen til nabolandet Bangladesh i 2017 etter at Myanmar satte i gang et militært angrep mot folkegruppen, som endte med at et ukjent antall rohingyaer ble drept og torturert. FN har omtalt angrepet som et «skoleeksempel på etnisk rensing».

  Det pågår tre søksmål mot Facebook og moderselskapet Meta fra rohingya-grupper i henholdsvis USA, Storbritannia og i OECD-gruppa, etter dens retningslinjer for ansvarlig forretningsdrift.

  I det amerikanske søksmålet krever en gruppe rohingya-flyktninger 150 milliarder dollar i erstatning.

  (NTB)

  En kvinne med to barn flykter over elven Nef fra Myanmar til Bangladesh.
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • Rapperen Coolio er død

  Den amerikanske rapperen Coolio døde i Los Angeles, muligens av hjerteinfarkt, opplyser manageren hans til nettstedet TMZ. Han forteller at 59 år gamle Coolio var på besøk hos en venn og ble funnet livløs på gulvet etter å ha gått på toalettet. Ingen offisiell dødsårsak er kjent.

  Coolio, med døpenavnet Artis Leon Ivey jr., gjorde stor suksess med låten «Gangsta's Paradise» på 90-tallet, skriver NTB.

  Coolio fotografert 7. august 2022
  Foto: Rob Grabowski / AP