NRK Meny
Normal

Brad Pitt og Angelina Jolie skilles

Et av verdens mest omtalte kjendispar går fra hverandre. Angelina Jolie har søkt om skilsmisse fra Brad Pitt.

Ett av verdens største kjendispar går fra hverandre etter 12 år etter at Angelina Jolie har søkt om skilsmisse fra Brad Pitt.

Det var TMZ som meldte saken først.

Ekteskapet mellom Angelina Jolie og Brad Pitt skal være over etter to år som gift. Paret var kjærester i 12 år.

Jolie skal ifølge TMZ ha søkt om skilsmisse 15. september.

Har bedt om foreldreansvaret

Ifølge Sky News bekrefter Jolies advokat, Robert Offer, at skuespillerinnen har søkt om skilsmisse.

Offer sier videre at hun ikke vil kommentere saken, og ber om at Jolie og Pitts privatliv respekteres.

The Guardian skriver at Jolie skal ha bedt om foreldreansvaret for deres seks barn, og at Pitt skal ha rett til å besøke barna. Hun skal ikke ha bedt om økonomisk støtte.

Brad Pitt har gjennom en pressemelding til People uttalt at han synes det er trist, og ber også om respekt for privatlivets fred.

– Dette er veldig trist for meg, men det som er viktigst nå er å passe på barna våre. Jeg ber pressen om å vennligst gi dem albuerommet de fortjener i denne tøffe tiden, skriver Pitt.

Møttes på filmsettet

Angelina Jolie og Brad Pitt

FØRSTE MØTE: Kjendisparet møttes på filmsettet til «Mr. and Mrs Smith».

Foto: Stephen Vaughn / NTB Tema

Pitt og Jolie møttes da de spilte hovedrollene i filmen «Mr. and Mrs. Smith» i 2004.

I et intervju med motemagasinet Vogue har Jolie fortalt at forholdet mellom dem utviklet seg etter filminnspillingen. Pitt va gift med skuespillerinnen Jennifer Aniston, som i 2005 offentliggjorde at de skulle skilles.

Etter at Jolie og Pitt sto fram som par, har de blitt et av de mest omtalte parene i Hollywood. Jolie og Pitt ble forlovet i 2012, og giftet seg to år senere.

Jolie har vært gift to ganger tidligere, med Jonny Lee Miller og Billy Bob Thornton.

US-AFI-FEST-2015-PRESENTED-BY-AUDI-OPENING-NIGHT-GALA-PREMIERE-O
Foto: KEVIN WINTER / Afp

Humanitær forkjemper

Jolie er ved siden av skuespillerkarrieren kjent for å være en humanitær aktivist og fikk i 2013 Oscar for hennes arbeid kjent som Hersholt-prisen, blant annet for hennes engasjement for flyktninger og arbeid mot seksualisert vold.

Blant annet var hun også i mange år en såkalt «goodwill-ambassadør» for FNs høykommissær for flyktninger.

Dessuten er hun kjent for å være en forkjemper for likestilling.

Kulturstrøm

  • – Kulturpolitikken må styrke folk

    – Politikken bør fremme den demokratiske samtalen ved å styrke evne og vilje hos befolkningen til å finne og fortolke informasjon og forstå ytringer, slår en studie av kulturens rolle i Norge fast. Studien er gjort for Kulturdepartementet, og skal gi innspill til mulige endringer i kulturpolitikken.Det vises til flere trender som man venter kommer til å påvirke hvordan kulturen påvirker samfunnet i årene som kommer. Les hele rapporten her.

  • – Kulturutbytte, men ikke i penger

    Norges utbytte av programmet som har kostet Norge nærmere 167 millioner kroner de siste tre årene er vanskelig å måle i kroner og øre, men programmet er likevel verdifullt, skriver Kulturdepartementet. De har fått evaluert Norges deltakelse i EU-programmet «Kreativt Europa». Programmet gir norske aktører innen TV, film, kunst og kultur muligheter til å samarbeide internasjonalt og til å nå ut til et større europeisk publikum. Les hele rapporten her.