NRK Meny
Normal

Boyle med «Perfect day» til jul

Susan Boyle gir ut juleplate der hun blant annet har med sin versjon av Lou Reeds «Perfect day».

Susan Boyle

Susan Boyle skal synge julen inn på plate.

Foto: Shizuo Kambayashi / AP

Susan Boyle: «The gift»

Susan Boyles juleplate «The gift» som blir gitt ut i november.

Foto: Albumomslag
Susan Boyle

Susan Boyle ble kjent for sin stemmeprakt gjennom talentprogrammet «Britain's Got Talent».

Foto: Scanpix/AFP

I november kommer Susan Boyles andre studioalbum. Oppfølgeren etter «I dream a dream» fra 2009 blir juleplata «The gift» med internasjonal utgivelsesdato 9. november.

Noe overraskende valg

Hennes første album solgte i over 9 millioner kopier.

«The gift» inneholder både klassiske julemelodier og coverversjoner av låter Boyle mener passer inn i høytiden, som Leonard Cohens «Hallelujah», Crowded House sin «Don't Dream It's Over» og Lou Reeds «Perfect day».

Sist nevnte låt et noe overraskende valg, siden hun i følge rapporter i mediene først angivelig ble nektet å bruke låta under en gjesteopptreden på «America’s Got Talent», fordi Lou Reed ikke var noen fan av henne.

- Ønsket blanding

«Perfect day» blir for øvrig i følge Gigwise første single fra albumet.

- Jeg ønsket meg en blanding av melodier som stod i relasjon til alle følelsene i den kommende høytiden. Dette er både en tid for refleksjon, men også en tid for å kose seg og ha det gøy med våre nærmeste, sier hun i følge nettstedet stv.

Dette er låtlista på det kommende albumet:

 1. «Perfect Day»
 2. «Hallelujah»
 3. «Do You Hear What I Hear»
 4. «Don't Dream It's Over»
 5. «The First Noel»
 6. «O Holy Night»
 7. «Away in A Manger»
 8. «Make Me A Channel Of Your Peace»
 9. «Auld Lang Syne»
 10. «O Come All Ye Faithful»

Kulturstrøm

 • Populær 50 år etter sin død

  Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

  Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
 • Fotball-VM ble radiosuksess

  Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

  – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).

 • Mange feil i «World of Warcraft»

  Den nye versjonen av «World of Warcraft» som blei lansert denne veka var langt frå feilfri, melder VG. Fleire programfeil fører til at spelarar slit med å kome seg forbi fiendane; dei er rett og slett for gode til å slåst. Selskapet bak, Blizzard, forsikrar om at dei fiksar fleire hundre programvarefeil per dag.

  Gutt spiller World of Warcraft
  Foto: NIGEL TREBLIN / AFP