Hopp til innhold

Bowie får minnekonsert i New York

Konserten i Carnegie Hall er utsolgt allerede.

David Bowie

BLIR HUSKET: David Bowie gikk bort i går, etter en 18 måneder lang kamp mot kreft. I løpet av dagen ble popstjerna minnet over hele verden.

Foto: STRINGER / Reuters

Nyheten om at David Bowies er død satte en hel musikkverden i sjokk i går morges.

FILES-FRANCE-MUSIC-PEOPLE-OBIT-BOWIE

IKON: David Bowie er utvilsomt en av musikkhistoriens mest innflytelsesrike artister.

Foto: BERTRAND GUAY / Afp

Popikonet ble hyllet av både sine kolleger og musikkinteresserte mennesker verden over.

Nå får Bowie en minnekonsert i New York, som blir avholdt i ærverdige Carnegie Hall 31. mars. Det melder BBC.

«The Music of David Bowie» har vært planlagt lenge, og skulle egentlig være en hyllestkonsert. Nå er den omdøpt til minnekonsert.

– David Bowies uventede død har gjort denne konserten, som vi har jobbet med i syv måneder, om til en minnekonsert, heter det i et innlegg på konsertens Facebook-side.

Konserten var ikke utsolgt før nyheten om Bowies bortgang, men i morgentimene mandag forsvant billettene i stort tempo.

– Årets konsert vil sikkert bli huset som en gripende markering av musikken, av hans venner, kolleger og fans. Vi er alle dypt bedrøvet over denne nyheten, skriver arrangøren.

20 artister vil fremføre musikk fra Bowies ekstensive katalog. Bowies mangeårige produsent Toni Viscontis husband vil spille sammen med artister som Cyndi Lauper, The Roots, Bettye LaVette og Robyn Hitchcock er blant artistene som kommer til å spille Bowie-låter.

Inntektene fra konserten går til flere musikkutdanningsprogrammer for vanskeligstilte barn.

Laster innhold, vennligst vent..

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP