Hopp til innhold

Bowie blir romvesen i tv-serie

David Bowie blir romvesen og bortfører Agatha Christie i en tv-serie.

David Bowie

David Bowie har et «flott, utenomjordisk utseende» ifølge produsentene av tv-serien «Dr. Who».

Foto: NILS MEILVANG / AP

David Bowie er siste berømthet ut i den britiske kultserien «Dr. Who» - og har fått rollen som ondt romvesen som bortfører Agatha Christie.

«Flott, utenomjordisk utseende»

Produsentene av serien fastslår ifølge The Sun at Bowie vil være den perfekte skurken fra det ytre rom fordi han har et «flott, utenomjordisk utseende».

Den 60 år gamle rocklegenden gestaltet i sin tid et alter ego han kalte Ziggy Stardust, og som ankom jorden fra Mars for å befri menneskeheten fra banalitet. Bowie utga konseptalbumet «The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars» i 1972.

Spesialutgave

Men i den todelte spesialutgaven av «Dr. Who», som vil bli sendt på BBC 1 til neste år, vil David Bowie være ond - og kidnappe Agatha Christie, som også i det virkelige liv mystisk var borte i en 11-dagers periode.

Dermed vil Bowies rolleskikkelse krysse klinge med de tidsreisende og menneskelignende Time Lords.

Ifølge avisen vil Bowies ja til rollen overraske fansen. Fra før av har Kylie Minogue sagt ja til å dukke opp i en juleutgave av «Dr. Who».

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.