NRK Meny
Normal

Borettslag og Kautokeino-opprør

 Borettslagets Robert Stoltenberg og regissør av filmen om Kautokeino-opprøret, Nils Gaup, er blant gjestene i fredagens Grosvold.

Se sendingen her: Grosvold 18. januar

Søskenpar på godt og vondt
Foto: Pål Nissen / NRK

Lørdag er det premiere for nok en sesong med våre venner i Borettslaget. Robert Stoltenberg kommer til Grosvold i kveld for å fortelle om seriens nye karakterer: en svensk vekkelsespastor, Ruths samboer Pelle og en brølende sersjant som har ansvar for rep.øvelsensen som stakkars Yngve Freiholt er innkalt til. Hvordan Robert Stoltenberg selv hadde det i militæret får du også vite mer om i sendingen.

Nils Gaups Kautokeino-opprør

Denne fredagen er det premiere på den norske storfilmen om Kautokeino-opprøret. Filmen har fått fantastiske kritikker, men hadde kanskje ikke blitt noe av hadde det ikke vært for Gullik Hansen og Turi Josefsen. Turi Josefsen er en av Norges aller rikeste kvinner. Hun har levd et eventyrlig liv etter at hun som 19-åring flyttet fra Hammerfest til USA for å jobbe som au pair. Der bygget hun opp en milliardformue gjennom legemiddelfirmaet US Surgial Corp, men hun glemte aldri fødebyen Hammerfest. Hun har investert i ny rullebane og nytt ridesenter i kommunen og når Gullik Hansen og Nils Gaup trengte midler til filmen om Kautokeino-opprøret hev hun seg på.

Nora fyller 85

Norsk musikks grand old lady, Nora Brockstedt, fyller 85 år på mandag. Det feirer hun liksågodt med å gi ut nok en plate.

Nora har hatt en lang og meget innholdsrik karriere – fra legendariske The Monkees via Grand Prix-slageren ”Voi-Voi” i 1960, Prøysentolkninger og nå altså til albumet ”Nora – for swingende”, en plate hvor hun tolker sanger både på norsk og engelsk. Jan Eggums ”En Natt Forbi” er med, det samme gjelder Per Asplins ”Med Spade Og Spann.

Til oss kommer Nora for å snakke om karrieren og om den nye plata.

Kulturstrøm

  • Se NRKs dokumentar om Pushwagner

    I 2008 fikk Pushwagner mer enn ti henvendelser fra produsenter som ville lage dokumentar om kunstneren. Mannen som hadde mistet alt, og som ingen trodde ville kunne reise seg igjen. Men i 2008 skjer det ingen trodde var mulig, Pushwagner fikk sitt internasjonale gjennombrudd. NRK-regissør Kristin Rosenløw Eeg fulgte ham gjennom dette fantastiske året.

  • Maler for åpen scene

    I hele april har ni kunstnere fra ulike steder i verden bodd sammen og hatt Galleri Ramfjord i Oslo som sitt atelier. Anledningen for kunstmønstringa er galleriets 20-årsjubileum, forteller innehaver og daglig leder Elisabeth Ramfjord. I galleriets åpningstid kan besøkene kan se kunstnerne i arbeid, og resultatene kan sees i utstilling fra 5.–20. mai.(NTB)

    Laster Instagram-innhold