Bør narkotika bli lovlig?

Bør bruk av narkotika i Norge legaliseres? Er det veien å gå for å hjelpe dem som i dag er rusmisbrukere og for å redusere kriminaliteten forbundet med narkotikaomsetning?

Narkotikamisbruk
Foto: Sinar 2

Et internasjonalt utvalg med blant andre Torvald Stoltenberg vil gjøre hasj lovlig og lette forbudet mot andre stoffer. De mener narkotikapolitikken har slått fullstendig feil. Fengslene fylles av narkomane – og kriminelle tjener milliarder. Bør det heller bli lovlig? Eller er de lovene vi har i dag til det beste for alle parter?

Si din mening i Rett på med Tron Soot-Ryen. Ring nå på Tlf: 815 21 031

I studio: Arild Knutsen, Foreningen for human narkotikapolitikk, og Knut Reinås, Forbundet mot rusgift.

Rett på med Tron Soot-Ryen i NRK P1, fredag fra kl 13.05 - 14.00

Kulturstrøm

  • Vogue-redaktør går av

    Redaktøren for motemagasinet Vogue i Brasil fikk kraftig kritikk da hun nylig valgte å ha temaet slavehandel under bursdagsfeiringen sin, skriver MinMote. Ifølge The Guardian skal Donata Meirelle ha sittet på en trone flankert av fire svarte kvinner kledd i hvitt. Kritikerne har sammenlignet antrekkene kvinnene bar, med klærne slaver brukte. Skandelafesten skjedde i Bahia, som har den største andelen av Brasils svarte befolkning.

  • Blir ikke voldelig av voldsspill

    Det finnes ingen sammenheng mellom unge menneskers adferd og det å spille dataspill med mye vold. Det viser en britisk undersøkelse gjort ved universitetet i Oxford og publisert i tidsskriftet The Royal Society. Undersøkelsen baserer seg på svar fra over 2.000 ungdommer mellom 14 og 15 år og deres foreldre. Deltakerne ble observert mens de spilte spill som «Call of Duty» og «Grand Theft Auto» (bildet). Foreldrene ble bedt om å holde øye med ungdommenes oppførsel før, under og etter at de hadde spilt. (NTB)

    Grand Theft Auto screenshot
    Foto: Rockstar Games