NRK Meny
Normal

Bør homofile få gifte seg?

Er det på tide med en kjønnsnøytral ekteskapslov eller bør ekteskapet fortsatt være en pakt mellom kvinne og mann? Vi vil høre din mening i Rett på, fredag kl 13:05!

Fra 1993 da Karen Christine Friele og Wenche Lowzow inngikk partnerskap.
Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Regjeringen forslår en ny ekteskapslov som likestiller homofile og heterofile par. Det betyr at partnerskap forandres til ekteskap og at homofile får de samme rettigheter til blant annet adopsjon og kunstig befruktning.

Er ekteskapet mellom mann og kvinne noe helt spesielt som bør ha en særstilling i lovverket eller bør homofile par likestilles fullt ut?

Hva mener du?

Bør ekteskapet forbeholdes kvinne og mann eller bør det være kjønnsnøytralt?

Ring inn fredag 18. mai fra klokka 12:30 og si din mening. Telefonnummeret er

815 21 031

I studio for å diskutere med lytterne møter vi Guro Sibeko, nestleder i Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) og Karl Johan Hallaråker, generalsekretær i Indremisjonsforbundet.

Hør Rett på med Tron Soot-Ryen i NRK P1 hver fredag fra kl 13:05-14:00!

Neste fredag er vi tilbake med et nytt aktuelt tema til debatt!

 

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK