NRK Meny
Normal

Bør homofile få gifte seg?

Er det på tide med en kjønnsnøytral ekteskapslov eller bør ekteskapet fortsatt være en pakt mellom kvinne og mann? Vi vil høre din mening i Rett på, fredag kl 13:05!

Fra 1993 da Karen Christine Friele og Wenche Lowzow inngikk partnerskap.
Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Regjeringen forslår en ny ekteskapslov som likestiller homofile og heterofile par. Det betyr at partnerskap forandres til ekteskap og at homofile får de samme rettigheter til blant annet adopsjon og kunstig befruktning.

Er ekteskapet mellom mann og kvinne noe helt spesielt som bør ha en særstilling i lovverket eller bør homofile par likestilles fullt ut?

Hva mener du?

Bør ekteskapet forbeholdes kvinne og mann eller bør det være kjønnsnøytralt?

Ring inn fredag 18. mai fra klokka 12:30 og si din mening. Telefonnummeret er

815 21 031

I studio for å diskutere med lytterne møter vi Guro Sibeko, nestleder i Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) og Karl Johan Hallaråker, generalsekretær i Indremisjonsforbundet.

Hør Rett på med Tron Soot-Ryen i NRK P1 hver fredag fra kl 13:05-14:00!

Neste fredag er vi tilbake med et nytt aktuelt tema til debatt!

 

Kulturstrøm

  • Bergman-bok gis ut etter ni år

    Biografien om Ingmar Bergman, skrevet av regissørens husholderske Anita Haglöf, gis ut – ni år etter at den opprinnelig planlagte utgivelsen ble stoppet. Boken, kalt «Jag var Ingmar Bergmans hushållerska», kommer i november, melder TT. Da den ble stoppet i 2009, var det fordi boken ble «for personlig» for Haglöf, som var den som valgte å stoppe utgivelsen. Men nå har husholdersken, som jobbet for filmregissøren i åtte år fra 1995, ombestemt seg og gir den ut likevel i Bergmanåret, der man feirer 100-årsjubileet for hans fødsel.

    FILES-SWEDEN-FILM-THEATRE
    Foto: BONNIERS HYLEN / AFP
  • Tons of Rock flytter

    Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo. Det melder festivalledelsen i en pressemelding. Festivalen skal nå holdes på Ekebergsletta.