Bør dette bli lovlig?

Spørsmålet om legalisering av hasj og marihuana har blusset opp igjen. Bør det bli lovlig å røyke hasj? I kveld tar debatten!

Hasjrøyking (illustrasjonsfoto)

Hasjrøyking (illustrasjonsfoto)

Foto: Johannessen, Sara, Sara Johannessen / SCANPIX

Debatten rundt legalisering av cannabis er igjen aktuell. Riksadvokat Tor Aksel Busch sa under en cannabiskonferanse i Oslo mandag at tida er kommet for å ta debatten på alvor. Og i desember legger regjeringa fram utkast til nye narkotikabestemmelser.

I tirsdagssendinga spurte vi: Bør cannabis legaliseres?

Til oss kom Arild Knutsen. Han er tidligere narkoman og leder i Foreningen for Human Narkotikapolitikk, og er for legalisering av cannabis.

Sammen med ham i studio var Silje Kristine Karlsen, leder i Ungdom Mot Narkotika. Hun er imot legalisering.

SE CANNABISDEBATTEN HER!

Kulturstrøm

 • 40 millioner så nyttårskonsert

  Wienerfilharmonikernes konsert som hvert år sendes på NRK første nyttårsdag, gikk i år ut direkte til 42 land og et rekordstort publikum skriver Eurovision Broadcasting Union i et nyhetsbrev.

  Også i år ønsker Wienerfilharmonikerne alle et Godt Nytt År fra den gyldne salen i Musikverein. Dirigent er Christian Thielemann og balletten er koreografert av Andrey Kaydanovskiy
Kommentator i Wien er Arild Erikstad.
 • Utvider populært barnebokunivers

  Jeff Kinneys «En pingles dagbok» har hatt internasjonal suksess. På verdensbasis har bøkene solgt i 200 millioner eksemplarer. Nå kommer forfatteren med en ny serie fra samme univers, der det er Pinglas bestevenn som skriver dagbok, melder NTB.

  Forfatter Jeff Kinney
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Tema
 • Låten som endret synonymordboka

  Sjarmtroll, tøtte, det svake kjønn: dette er noen av ordene oppført som synonymer for «kvinne» i Gyldendals synonymordbok i 1974. Artist Bente Geving forteller hvordan bandet hennes Amtmandens døtre med låten «Synonymordboka» bidro til en endring av dette oppslagsverket. Hør mer i NRK P2s Spillerom.

  Video Amtmandens døtre synger "Rett til Arbeid"