Vant hattestriden

Bono gikk til rettssak for å få tilbake hatten - og vant.

Bono, U2
Foto: SETH WENIG / AP

U2, Rattle and hum

Les også: En mann for sin hatt

Den irske rockegruppa U2 har vunnet rettssaken mot en tidligere stylist som mente hun var den rettmessige eieren av en rekke gjenstander fra bandets «Rattle and Hum»-turné.

Ville tjene penger på «tyvegods»

Frontmann i U2, vokalist Bono, har lenge ligget i en rettslig strid mot sin tidligere stylist, Lola Cashman. Han og resten av bandet mener hun har stukket av med en rekke klær fra turneen for snart 20 år siden, og at hun videre har forsøkt å tjene penger på «tyvegodset».

Lola Cashman
Foto: JULIEN BEHAL / AP

Stylisten på sin side har forklart retten at hatten og klærne var gaver fra stjernene.

Samlingen anslås å være verdt drøye 40.000 kroner, og inkluderer en Stetson-hatt, et par øreringer, en grønn T-skjorte samt et par svarte bukser.

Får så hatten passer

I 2002 la stylisten noen av de U2-relaterte gjenstandene ut for salg i regi av auksjonshuset Christie's. Salgsforsøket endte med brev fra bandets advokat. Men Cashman ville ikke gi fra seg noe, og saken endte i retten.

Det er BBC som melder at U2 nå har vunnet rettssaken i Dublins høyesterett, og dermed får Bono hatten sin tilbake - mens Cashman får så hatten passer.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

  • Pressestøtten økes

    Høyre, Frp, Venstre og KrF legger fem millioner kroner ekstra i potten for produksjonstilskudd til mediene. Samiske aviser får også fem millioner kroner. I det opprinnelige budsjettforslaget for 2019 fra Høyre, Frp og Venstre sto blant annet pressestøtten på stedet hvil, med en pott på 313 millioner kroner, skriver Medier24.

  • Får en million for sitt talent

    Sangeren Caroline Wettergreen (32) får Equinors talentstipend for klassiske musikere i 2018. Stipendet, som er på en million kroner, skal være en døråpner for unge norske musikere som ønsker en internasjonal karriere.