NRK Meny
Normal

Vant hattestriden

Bono gikk til rettssak for å få tilbake hatten - og vant.

Bono, U2
Foto: SETH WENIG / AP

U2, Rattle and hum

Les også: En mann for sin hatt

Den irske rockegruppa U2 har vunnet rettssaken mot en tidligere stylist som mente hun var den rettmessige eieren av en rekke gjenstander fra bandets «Rattle and Hum»-turné.

Ville tjene penger på «tyvegods»

Frontmann i U2, vokalist Bono, har lenge ligget i en rettslig strid mot sin tidligere stylist, Lola Cashman. Han og resten av bandet mener hun har stukket av med en rekke klær fra turneen for snart 20 år siden, og at hun videre har forsøkt å tjene penger på «tyvegodset».

Lola Cashman
Foto: JULIEN BEHAL / AP

Stylisten på sin side har forklart retten at hatten og klærne var gaver fra stjernene.

Samlingen anslås å være verdt drøye 40.000 kroner, og inkluderer en Stetson-hatt, et par øreringer, en grønn T-skjorte samt et par svarte bukser.

Får så hatten passer

I 2002 la stylisten noen av de U2-relaterte gjenstandene ut for salg i regi av auksjonshuset Christie's. Salgsforsøket endte med brev fra bandets advokat. Men Cashman ville ikke gi fra seg noe, og saken endte i retten.

Det er BBC som melder at U2 nå har vunnet rettssaken i Dublins høyesterett, og dermed får Bono hatten sin tilbake - mens Cashman får så hatten passer.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).