Hopp til innhold

Vant hattestriden

Bono gikk til rettssak for å få tilbake hatten - og vant.

Bono, U2
Foto: SETH WENIG / AP

U2, Rattle and hum

Les også: En mann for sin hatt

Den irske rockegruppa U2 har vunnet rettssaken mot en tidligere stylist som mente hun var den rettmessige eieren av en rekke gjenstander fra bandets «Rattle and Hum»-turné.

Ville tjene penger på «tyvegods»

Frontmann i U2, vokalist Bono, har lenge ligget i en rettslig strid mot sin tidligere stylist, Lola Cashman. Han og resten av bandet mener hun har stukket av med en rekke klær fra turneen for snart 20 år siden, og at hun videre har forsøkt å tjene penger på «tyvegodset».

Lola Cashman
Foto: JULIEN BEHAL / AP

Stylisten på sin side har forklart retten at hatten og klærne var gaver fra stjernene.

Samlingen anslås å være verdt drøye 40.000 kroner, og inkluderer en Stetson-hatt, et par øreringer, en grønn T-skjorte samt et par svarte bukser.

Får så hatten passer

I 2002 la stylisten noen av de U2-relaterte gjenstandene ut for salg i regi av auksjonshuset Christie's. Salgsforsøket endte med brev fra bandets advokat. Men Cashman ville ikke gi fra seg noe, og saken endte i retten.

Det er BBC som melder at U2 nå har vunnet rettssaken i Dublins høyesterett, og dermed får Bono hatten sin tilbake - mens Cashman får så hatten passer.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober