Hopp til innhold

Bono frykter han aldri mer kan spille gitar

Frontfiguren i U2 er bekymret for konsekvensene etter at han ble hardt skadet i en sykkelulykke i november.

Bono

SKADET: U2s frontfigur Bono sliter med omfattende bruddskader i armen etter en sykkelulykke i november.

Foto: Mike Coppola / Afp

Den 54 år gamle vokalisten i bandet U2 skadet seg nylig stygt i en sykkelulykke i Central Park i New York. Han brakk armen på seks steder, og måtte gjennomgå en fem timer lang operasjon, hvor han fikk satt inn tre metallplater og 18 skruer. I tillegg har han blitt utstyrt med en kunstig albue i titan.

Tøff opptrening

Han forteller at han har spist smertestillende siden ulykken, og at han ikke kan huske at han ble fraktet til sykehuset med overarmsbeinet stikkende ut av skinnjakka.

På U2 sine hjemmesider skriver Bono at opptreningen etter ulykken har vært vanskeligere enn han hadde trodd.

– Når jeg skriver dette, er det ikke klart om jeg noensinne vil kunne spille gitar igjen, skriver han, men legger lakonisk til:

– Bandet har minnet meg om at verken de eller den vestlige sivilisasjon avhenger av dette.

Turné

Han forteller at konsekvensene av ulykken er så store at han har avlyst alle avtaler for å konsentrere seg om å gjøre seg klar til nordamerika-U2-turneen, som starter i mai.

U2 spiller flere konserter i Europa til høsten, og spiller fire konserter i Globen i Stockholm i september.

I 2014 ga U2 ut sin foreløpig siste plate, «Songs of Innoncence». Dette ble kalt tidenes største albumslipp, fordi Apple delte ut plata helt gratis til alle sine 500 millioner iTunes-kunder.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.