Bono frykter han aldri mer kan spille gitar

Frontfiguren i U2 er bekymret for konsekvensene etter at han ble hardt skadet i en sykkelulykke i november.

Bono

SKADET: U2s frontfigur Bono sliter med omfattende bruddskader i armen etter en sykkelulykke i november.

Foto: Mike Coppola / Afp

Den 54 år gamle vokalisten i bandet U2 skadet seg nylig stygt i en sykkelulykke i Central Park i New York. Han brakk armen på seks steder, og måtte gjennomgå en fem timer lang operasjon, hvor han fikk satt inn tre metallplater og 18 skruer. I tillegg har han blitt utstyrt med en kunstig albue i titan.

Tøff opptrening

Han forteller at han har spist smertestillende siden ulykken, og at han ikke kan huske at han ble fraktet til sykehuset med overarmsbeinet stikkende ut av skinnjakka.

På U2 sine hjemmesider skriver Bono at opptreningen etter ulykken har vært vanskeligere enn han hadde trodd.

– Når jeg skriver dette, er det ikke klart om jeg noensinne vil kunne spille gitar igjen, skriver han, men legger lakonisk til:

– Bandet har minnet meg om at verken de eller den vestlige sivilisasjon avhenger av dette.

Turné

Han forteller at konsekvensene av ulykken er så store at han har avlyst alle avtaler for å konsentrere seg om å gjøre seg klar til nordamerika-U2-turneen, som starter i mai.

U2 spiller flere konserter i Europa til høsten, og spiller fire konserter i Globen i Stockholm i september.

I 2014 ga U2 ut sin foreløpig siste plate, «Songs of Innoncence». Dette ble kalt tidenes største albumslipp, fordi Apple delte ut plata helt gratis til alle sine 500 millioner iTunes-kunder.

Kulturstrøm

 • Prises av svenskene

  Ingvild H. Rishøi mottok fredag den høythengende Kulturhuset Stadsteaterns internasjonale litteraturpris for novellesamlingen «Vinternoveller». Prisen er på 150.000 svenske kroner. «Vinternoveller», som utkom på norsk i 2014, er oversatt til svensk av Nils Sundberg og Stephen Farran-Lee og vant Brageprisen, Kritikerprisen og Bokbloggerprisen her hjemme.

  Ingvild H. Rishøi
  Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen
 • Carola gjør comeback

  Den svenske artisten Carola Häggkvist (53) gjør comeback i Melodifestivalen, skriver svenske Aftonbladet. Ifølge avisen planlegger stjernen å konkurrere i kvalifiseringen til Eurovision Song Contest-finalen med en sang hun har skrevet selv.

  Carola
  Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix