Bonnier kutter i Norge

Opp mot 14 journalister må forlate forlaget. – Dette er den største nedbemanningen i selskapets historie i Norge, sier hovedtillitsvalgt i Bonnier Media, Siri Høstmælingen.

Bonnier Media

NEDBEMANNER: Bonnier Media i Norge skal redusere antall redaksjonelle årsverk.

Foto: Bladkongen

Inntil 14 journalister kan miste jobben når Bonnier Media AS nedbemmaner. Selskapet anslår å kutte opp mot 15 årsverk totalt.

Kuttene skyldes nedgang i bladsalg og annonseinntekter, sier forlagsdirektør Gry Bjørhovde i Bonnier Media.

– Veldig dramatisk

Hovedtillitsvalgt i forlaget, Siri Høstmælingen, frykter at kuttene får store konsekvenser.

– Dette er veldig dramatisk. I verste fall kutter de nesten halvparten av de redaksjonelt ansatte. Dette er den største nedbemanningen i selskapets historie i Norge, sier Høstmælingen.

– Det burde vært større vekst på det digitale tidligere. Styret er pålagt å spare 10 millioner. Nå vender de hver stein, men alle lederne beholder sine posisjoner. Skal de fortsatt ha tillit, må man også klare å spare penger i egne rekker. I dag er det de redaksjonelle som tar hele belastningen, det rokker ved vår rettferdighetsfølelse, sier den hovedtillitsvalgte.

– Skal ikke gå utover kvaliteten

Forlagsdirektør Bjørhovde forteller at ingen vil bli sagt opp med det første, i hvert fall ikke denne måneden.

Gry Bjørhovde

LEGGER IKKE NED BLADER: Gry Bjørhovde mener nedbemanningen ikke skal gå utover kvaliteten.

Foto: NRK

– Ingen blader skal legges ned, og dette skal ikke gå ut over kvaliteten, sier Bjørhovde. Forlaget skal se om det lar seg gjøre å erstatte journalistene med stoff de utveksler med Bonnier i Danmark. Adm.dir. i Bonnier Media AS, Trond Juliussen, sier han ikke tror samarbeidet med Danmark vil by på større journalistiske utfordringer eller flere fellelser i PFU.

Bonnier Media gir ut publikasjoner som Tara, Costume, Stella, I FORM, Aktiv Trening, Bo Bedre, Bolig Pluss, Vi i Villa, Illustrert Vitenskap og Nathional Geographics.

Ifølge Brønnøysundregistrene hadde Bonnier Media et overskudd på 12 millioner i 2014, mot 10,4 millioner i 2013.

Kulturstrøm

  • Satte publikumsrekord

    Krimfestivalen satte publikumsrekord i år med over 12 000 besøkende skriver Cappelen Damm i en pressemelding. Festivalen er i sitt åttende år og hadde besøk av 66 forfattere fordelt på 50 arrangementer. I år ønsket festivalen å sette fokus på nordisk krim, som har gjort det spesielt bra de siste årene.

  • Ble tildelt ytringsfrihetspris

    Sumaya Jirde Ali ble på søndag tildelt Forfatterforeningens ytringsfrihetspris melder blant annet Adresseavisen. Somaliskfødte Jirde Ali er ifølge juryen en av sin generasjons viktigste stemmer og har de siste to årene gitt ut to skjønnlitterære bøker i tillegg til å være spaltist i Klassekampen og Morgenbladet.

    Sumaya Jirde Ali
    Foto: Ole Dalen / NRK