Hopp til innhold

Boney M's Bobby Farrell er død

Den tyske disco-gruppa Boney M har mistet sin mannlige vokalist og danser Bobby Farrell, opplyser gruppas nederlandske agent.

Boney M

Boney M

Foto: ALESSANDRO DELLA BELLA / AP

Farrell, som ble 61 år gammel, ble funnet død på et hotellrom i St. Petersburg i Russland. Dødsårsaken er ennå ikke fastslått. Han hadde opptrådt sammen med Boney M kvelden før.

Bodde i Norge

Farrell, som opprinnelig kom fra Aruba i Karibien, forlot landet sitt som 15-åring og dro til sjøs. Han bodde både i Norge og Nederland, før han slo seg ned i Tyskland.

Han jobbet for det meste som DJ, da produsent Frank Farian oppdaget ham. Han ble Boney M's mannlige vokalist og danser.

Gruppa Boney M besto opprinnelig av Liz Mitchell fra Jamaica, Marcia Barret og Maizie Willams fra Montserrat og Bobby Farrell fra Aruba. Men gruppas manager var den tyske plateprodusenten Frank Farian.

Boney M i fire tiår

Boney M ble dannet i Tyskland i 1975, og vant stor popularitet i siste halvdel av 70-tallet. Mange nynner fortsatt på melodier som «Daddy cool», «Ma Baker » og «Rivers of Babylon».

Boney M har holdt koken gjennom fire tiår og turnerer fortsatt over hele verden. I sommer opptrådte gruppa på en musikk- og dansefestival i Ramallah på Vestbredden.

Gruppa har vært i Norge flere ganger.

Selv om det var Frank Farian som sang på innspillingene, opptrådte Farrell live.

Oppløst i 1986

Etter at Boney M. ble oppløst i 1986, dukket det opp i alt fire bandkonstellasjoner som brukte navnet, med rettens velsignelse.

Det var med «sin» versjon av Boney M. at Bobby Farrell var på turné da han døde.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.