NRK Meny
Normal

Bondbabe som fredsprisvinner

Hollywoodstjernen Michelle Yeoh, som ble verdenskjent som vakker kinesisk spion i Bond-filmen ”Tomorrow Never Dies”, skal spille rollen som fredsprisvinner Aung San Suu Kyi i en ny film.

Michelle Yeoh spiller Zijuan

Tidligere Bond-jente Michelle Yeoh har fått det ærefulle oppdrag å spille fredsprisvinner Aung San Suu Kyi i ny film. Her fra filmen «Mumien: Dragekeiserens grav».

Foto: United International Pictures

Aung San Suu Kyi

Heller ikke Aung San Suu Kyi kunne komme til Oslo for å motta Nobels fredspris da hun vant den i 1991. Nå blir livet hennes film.

Foto: Ap

Filmen «Dans La Lumière» (I lyset) spilles inn i Thailand, og innspillingene er allerede i gang – med franske Luc Besson i regissørstolen.

Michelle Yeoh besøkte Aung San Suu Kyi i Burma mandag og viste blant annet frem bilder fra filmsettet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

- Hun har den tradisjonelle burmesiske drakten på, men hun likner kun fra siden, sier et medlem av Aung San Suu Kyis parti, National League for Democracy, som også var så heldig å få se bildene.

Aung San Suu Kyi er kjent for sin fredelige, men iherdige kamp for demokrati i Burma. Hun har tilbragt 15 av de siste 21 årene i husarrest og ble som kjent løslatt sist måned.

Les også: Aung San Suu Kyi er sett fri

Kunne heller ikke komme

Hun ble tildelt Nobels fredspris i 1991 – året etter at hun egentlig ble valgt til statsminister i et valg militærjuntaen underkjente. Som årets fredsprisvinner, kunne heller ikke Aung San Suu Kyi komme til Oslo for å motta prisen; hun satt i husarrest.

Og nå blir det altså film av demokrati-forkjemperens liv, med Bond-jente og tidligere Miss Malaysia i hovedrollen. Den 48 år gamle skuespilleren er dessuten kjent fra den kinesiske filmen «Crouching Tiger, Hidden Dragon».

Luc Besson er kanskje aller best kjent for filmene «Le Grand Bleu», «Leon» og «The Fitfh Element».

Kulturstrøm

  • Franklin begraves i Detroit

    Soulsanger Aretha Franklin begraves i hjembyen Detroit i USA fredag 31. august. Franklin døde av kreft, 76 år gammel. I dagene før begravelsen blir båren til Franklin plassert i museet for Afro-Amerikansk historie i Detroit.

    PEOPLE-ARETHA FRANKLIN/
    Foto: Handout . / Reuters