Bollywood-skuespiller fikk drapstrusler

Familien snakket ikke med skuespilleren på et år. Nå kommer Bollywood-film nummer to om homofil kjærlighet, og den spilles inn i Norge.

Dunno Y2

Manusforfatter og skuespiller Kapil Sharma (til høyre) og medskuespiller Yuvraaj Parasher (til venstre)

Foto: Dunno Y2

Den norske regissøren er den norske billed- og performancekunstneren Tonje Gjevjon. Manusforfatteren og skuespilleren Kapil Sharma er indisk. Filmen heter «Dunno Y2».

Den første filmen «Dunno Y», kom i 2010. Det var samme år som India avkriminaliserte homofili. Kapil Sharma så filmen «Brokeback Mountain», en amerikansk film der to tøffe cowboyer forelsker seg i hverandre.

Filmen «Brokeback Mountain» forandret helt min måte å tenke på. At det lot seg gjøre å lage en så vakker film om dette temaet inspirerte meg. Kjærligheten er ikke avhengig av kjønn, farge eller nasjonalitet.

Kapil Sharma, manusforfatter

Han lagde «Dunno Y», en indisk film om et homofilt indisk par. Han trosset advarslene om at det var for tidlig å lage en slik film i India. Men en av skuespillerne ble utsatt for dødstrusler i kjølvannet av premieren.

Ville gjøre ham arveløs

Familien til Yuvraaj Parasher gikk så langt som å true med rettssak for å gjøre ham arveløs.

– Det var veldig tøft for meg, og de ville ikke snakke med meg på mer enn et år, forteller han.

Men så fikk både han og filmen flere priser og utmerkelser, og familien ombestemte seg. – Det tok tid, men nå er alt bra, sier en smilende skuespiller.

Møttes på festival

Dunno Y2

På filmsettet i Norge: Yuvraaj Parashar, Sanjay Sharma, Edith Gjevjon, Tonje Gjevjon, Arild Krgaer og Kapil Sharma.

Foto: Dunno Y2

På en filmfestival i Tel Aviv i Israel møtte inderne den norske gruppa «The Hungry Hearts Pin-Up Performance Band». Nordmennene og Tonje Gjevjon ble så fascinert av «Dunno Y» at de gjerne ville være med å lage en oppfølger.

Nå spilles «Dunno Y 2» inn forskjellige steder i Oslo, Akershus og Follo.

Se en smakebit fra filmen:

Den handler om Ashley fra India og Aryan fra Pakistan. Ashley er utstøtt fra familien, bor på Nesodden og selger sex til menn. Aryan er forlovet med Aisha, en pakistansk kvinne, men slapper av på familiens hytte før bryllupet. De to mennene møtes og forelsker seg.

– Lite kyssing

– I India ser alle på Bollywood-film. Derfor går det an å bevege og forandre samfunnet gjennom å lage film i denne sjangeren, sier Tonje Gjevjon.

Men Bollywood-film har veldig lite kyssing og intime scener. Det å være naken er slett ikke hverdagskost, og Kapil er sjenert foran et helt filmteam.

– Arbeid er arbeid

Men han har overvunnet sjenansen. – Arbeid er arbeid. Du må bare spille inn scenene og bli ferdig med dem fortest mulig. Det viktigste er at det blir vakkert. – Kjærligheten hever seg over grenser, kjønn og språk, sier han med et smil.

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

  • «Big bird» pensjonerer seg

    Skodespelaren Caroll Spinney (84) pensjonerer seg, melder New York Times. Amerikanaren har spelt rolla som «Big bird» og «Oscar the Grouch» sidan oppstarten av «Sesame street» i 1969. Det finst ikkje eit eksakt tal på kor mange episodar Spinney har vore med i, men ein talsperson for TV-programmet seier det er snakk om fleire tusen.

    End of an era: Original Big Bird is leaving "Sesame Street"
    Foto: Stan Honda / AFP

Flere kulturnyheter