NRK Meny
Normal

Bollywood får sin egen «Walk of the Stars»

Bollywood får sin egen «Walk of the Stars», i samme stil som den verdenskjente «Walk of Fame» langs Hollywood Boulevard i Los Angeles.

Saathiya

Får Reni Mukherjee (Suhani) og Vivek Oberoi (Aditya) fra filmen Saathiya sine håndavtrykk foreviget på Bollywoods Walk of Stars?

Foto: Yash Raj Films

Kareena Kapoor

Kareena Kapoor, en av Bollywoods best betalte stjerner.

Foto: STRDEL / Afp
katirna kaif

Katirna Kaif - en av Bollywoods største stjerner.

I den indiske byen Mumbai får kjente Bollywood-artister snart muligheten til å forevige sine hånd- og fotavtrykk. De aller største stjernene får i tillegg reist sin egen bronsestatue på Mumbais sjøside

– Folk kan komme hit å ta på og føle stjerner som ikke lenger er med oss. Vi kan til og med danse med dem, sier skuespiller og underholdningsartist, Kareena Kapoor, som var hovedattraksjonen under lanseringen av «stjernestien» i Bandra-distriktet, landets underholdningshovedstad.

Håper på turistattraksjon

Kareena Kapoor er for tiden er en av Bollywoods best betalte stjerner. Hun er fra en av Bollywoods største skuespillerdynastier, og var på lanseringen av «stjernestien» med sin far Randhir Kapoor, for å avduke en statue av sin legendariske bestefar, avdøde Raj Kapoor, ifølge Dawn.com.

– Kapoorfamilien er de første som blir beæret med håndavtrykk i gata, fordi de teknisk sett er den første Bolywood-familien, ifølge Nikhil Gandhi, som er sjef i UTV Stars Television Channel, som står bak «stjernestien».

Håpet er at «Walk of the Stars» skal bli en like stor turistattraksjon som «Walk of Fame» i Hollywood. Folk i nabolaget håper lanseringen vil føre til at man fortsetter å utvikle området, som allerede huser mange av Indias kjendiser fra filmindustrien, ifølge AFP.

Flere prosjekter på gang

Saathiya

Fra filmen Saathiya.

Foto: Yash Raj Films

Ikke alle Bollywoods store navn står bak prosjektet. Det jobbes også med et lignende prosjekt initsiert av skuespiller og arkitekt Ritesh Deshmukh i samme område.

Han har samlet håndavtrykk fra skuespillere i over 10 måneder, og har planene klare.

– Disse skal plasseres på Bandra-promenaden, og plassen skal kalles« Legends Walk», sier Deshmukh til AFP.

Flere kulturnyheter