NRK Meny
Normal

Solgte bolig – kjøpte seg plass i Nytt på nytt

Madelaine Gordon Graadahl (25) satt igjen med et behagelig overskudd etter kjøp og salg av leiligheter. Pengene brukte hun på å kjøpe seg plass i Norges mest sette TV-program.

Nytt på nytt med Madelaine Gordon Graadahl

Madelaine Gordon Graadahl 'hadde litt penger til overs', og ga 47.000 kroner til TV-aksjonen. I bytte fikk hun en av plassene i denne ukens Nytt på nytt.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

– Det var faktisk mamma som begynte. Hun ringte meg og fortalte at hun hadde vinnerbudet på en lunsj med Kristin Halvorsen, og lurte på om jeg skulle by på noe, forteller Graadahl til NRK.no.

For femte år på rad auksjonerte «Nytt på nytt» bort to gjesteplasser i NRKs årlige TV-aksjon. I år gikk plassene for 43.500 og 47.000 kroner, et beløp som går til Nasjonalforeningen for folkehelsen og demensforskning.

Les også: – Hjertet mitt stoppa opp og jeg begynte nesten å gråte

Impulskjøp til 47.000

En som ikke kommer til å glemme denne uken med det første, er 25-åringen fra Fogn i Rogaland. Når NRK.no møter ukens betalende gjester i sminken noen timer før opptak, er det vanskelig å skimte noen tegn til nervøsitet hos Madelaine Gordon Graadahl.

Det til tross for at vinnerbudet på 47.000 kroner i bunn og grunn var en impulshandling.

– Jeg er en impulsiv person, men det blir nok ikke flere impulskjøp i denne prisklassen. Nå er kontoen tom, forteller hun.

Nett-TV: Se tidligere sendte programmer av «Nytt på nytt»

Egentlig hadde hun mest lyst på en dag i studio med produsentduoen Stargate, men innså fort at den drømmen var utenfor rekkevidde da budene allerede lå på over 400.000 kroner. En plass i Norges mest sette TV-program var likevel ikke et dårlig andrevalg. Men står lommeboken i stil med 25-åringens evne til å underholde?

– Jeg vil ikke si jeg er spesielt morsom, men jeg tror jeg blitt sett på som ganske sosial og munter, sier Graadahl.

– Vi merker at du er kvikk. Sånne gjester liker vi, bryter Knut Nærum inn.

Han beroliger henne med å si at de færreste av «Nytt på nytts» gjester er profesjonelle vitsemakere.

Les også: Anne-Kat. til NRK.no: – Glad jeg ble invitert nå

Se et av klippene du ikke får se på TV fredag kveld: (Artikkelen fortsetter under bildet)

Se klippet som ikke kom med i sendinga her.

Jon forklarer Per Sandbergs SMS-historie.

Livredd ordfører

Torkel Myklebust og Ingrid Gjessing Linhave

Torkel Myklebust og Ingrid Gjessing Linhave fant tonen på bakrommet.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Sammen med «Nytt på nytt»-kollega Ingrid Gjessing Linhave tilbyr han seg å ta gjestene med på en omvisning i studioet der programmet spilles inn. Det hjelper på både gnagende spørsmål og lumske nerver. For selv om Madelaine Gordon Graadahl tilsynelatende tar utfordringen imot med åpne armer, sittende på en pute for å rekke lagleder Nærum til over skuldrene, er situasjonen litt annerledes for Torkel Myklebust.

Ordføreren i rogalandskommunen Suldal ble nemlig pålagt av formannskapet i kommunen å by på en av «Nytt på nytt»-plassene under årets TV-aksjon.

– Jeg sluttet å by i god tid før innspurten. Men så ringte de meg opp på onsdag og sa at det ikke passet så bra for dem som hadde vinnerbudet. Jeg tenkte i grunn at det passet veldig dårlig for meg også, innrømmer ordføreren overfor NRK.no.

Les også: Almaas: – Det er jeg som er stjerna

Planlegger hevn

Han bestemte seg imidlertid for at han ikke kunne avslå tilbudet når de først ringte, selv om Myklebust må innrømme at han har vært livredd av tanken på å sitte i stolen ved siden av Jon Almaas i «Nytt på nytt»-studioet.

– Dette er langt utenfor min komfortsone, men jeg ble litt roligere etter å ha snakket med Ingrid og Knut. Nå må jeg finne en god måte å ta igjen overfor de glupe hodene hjemme i Suldal som kom på denne ideen, forteller ordføreren.

Se et av klippene som ikke vil bli vist på TV: (Artikkelen fortsetter under bildet)

Ordføreren fra Suldal donerte penger til TV-aksjonen for å bli med i Nytt på Nytt.

Her er overtidsparkering et stort problem.

Stargate neste år?

Lite tyder imidlertid på at Torkel Myklebust må gjemme seg bak ordførerkjedet hjemme i Suldal etter fredagens TV-opptreden. Makker Ingrid Gjessing Linhave forsikrer etter opptak om at suldølen klarte seg riktig så bra.

– Ja, det føltes litt lettere ut over skuldrene når jeg først satt der. Det var ganske trivelig, men det er deilig å være ferdig også, medgir Myklebust.

Han innrømmer likevel at han er åpen for nye utfordringer etter ukens «Nytt på nytt»-opptreden.

– Så da får vi kanskje se deg igjen til neste år?

– Nja, vi får vel by på noe annet under neste TV-aksjon, vel?

– Da blir det en drømmedag med Stargate i stedet, slår Ingrid Gjessing Linhave fast.

Nytt på nytt med Madelaine Gordon Graadahl og Torkel Myklebust som gjester

Nytt på nytt-gjestene Madelaine Gordon Graadahl og Torkel Myklebust ble raskt varme i trøyene under kveldens opptak.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Kulturstrøm

 • Jobbar mot neste års festival

  Om eitt døgn startar den internasjonale fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund. Og medan enkelte stressar for å rekke morgondagen, har ei gruppe unge fotografar fått eit oppdrag med ein heilt annan deadline. Dei skal nemleg jobbe mot ei utstilling i Finland til hausten og neste års Nordic Light. – Vi har samla nordiske fotografar som skal samarbeide og fotografere temaet «Heim», fortel Clare Gallagher. Sjå innslaget her:

 • Se NRKs dokumentar om Pushwagner

  I 2008 fikk Pushwagner mer enn ti henvendelser fra produsenter som ville lage dokumentar om kunstneren. Mannen som hadde mistet alt, og som ingen trodde ville kunne reise seg igjen. Men i 2008 skjer det ingen trodde var mulig, Pushwagner fikk sitt internasjonale gjennombrudd. NRK-regissør Kristin Rosenløw Eeg fulgte ham gjennom dette fantastiske året.

 • Maler for åpen scene

  I hele april har ni kunstnere fra ulike steder i verden bodd sammen og hatt Galleri Ramfjord i Oslo som sitt atelier. Anledningen for kunstmønstringa er galleriets 20-årsjubileum, forteller innehaver og daglig leder Elisabeth Ramfjord. I galleriets åpningstid kan besøkene kan se kunstnerne i arbeid, og resultatene kan sees i utstilling fra 5.–20. mai.(NTB)

  Laster Instagram-innhold