Bokhandlerne valgte Fosnes Hansen

Årets Bokhandlerpris er tildelt Erik Fosnes Hansen for boken "Løvekvinnen".

Erik Fosnes Hansen
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

"Løvekvinnen", som er Erik Fosnes Hansens første roman på åtte år, handler om å være annerledes. Dette er andre gang Fosnes Hansen mottar Bokhandlerprisen. 

- En solid roman, mente NRKs anmelder

 

Første gang han fikk prisen var i 1998, den gang for romanen ”Beretninger om beskyttelse”.

Erik Fosnes Hansen er født i 1965 i New York, og vokste opp i Oslo. Han debuterte i 1985 med romanen ”Falketårnet”, bare 20 år gammel. I 1990 kom ”Salme ved reisens slutt”, om ”Titanic”s undergang. Boken er oversatt til 20 språk og solgt i millionopplag. I 1998 kom ”Beretninger om beskyttelse”. Han har også skrevet en bok om prinsesse Märtha Louise, ”Underveis”, utgitt i 2001.

Vinneren av bokhandlerprisen kåres etter avstemming der alle som arbeider i norsk bokhandel får anledning til å stemme. Bokhandlerprisen deles ut til en norsk forfatter av en av årets bøker innenfor skjønn/generell litteratur og barne- og ungdomsbøker.

Prisen ble delt ut første gang i 1948. Da het den «Takk for boken»-prisen og ble tildelt Sigurd Hoel. Da tradisjonen ble gjenopptatt i 1981, etter tolv års opphold, fikk den navnet «Bokhandlerprisen».

Kulturstrøm

 • Gode seertall for «Heimebane»

  Andre sesong av NRK-serien «Heimebane» hadde premiere søndag kveld, og totalt 643.000 fikk med seg den første episoden. Dette er høyere tall enn i fjor. Seerprosenten på 38 prosent også høyere enn for premieren på første sesong, og NRKs dramasjef Ivar Køhn er godt fornøyd.

  Heimebane sesong 2
  Foto: NRK
 • SVT felt etter valg-debatt

  SVT er felt i svenske PFU for brudd på kravet om upartiskhet, skriver Expressen. Den svenske Granskningsnämnden har felt TV-kanalen for å ta avstand fra Sverigedemokratarnas leder Jimmie Åkesson under en direktesendt TV-debatt høsten 2018, rett før det svenske parlamentsvalget, skriver Medier 24.

 • Ariana Grande setter album-rekord

  Albumet «Thank U, Next» gikk til topps på den amerikanske albumlisten Billboard i sin første uke. Med 307 millioner nedlastinger, skal det være de beste strømmetallene noensinne for en kvinnelig artists album i den første uken i salg. Det er fjerde gang Grande inntar topplasseringen på albumlisten i USA med et nytt album. Hun topper også albumlister i en rekke land nå, inklusive VG-lista i Norge. (NTB)

  Ariana Grande på minnekonsert i Manchester
  Foto: NRK