Bøker barn vil lese i sommer!

Her er ferske lesetips for sommeren, både for de minste og de som kan lese selv.

Hoggormen

Informativ og lærerik bok for barn som kan lese selv - og oss som har slangeskrekk!

Det har kommet mange nye barnebøker i vår, her er de beste i en håndplukket liste med lesetips!

FOR DE MINSTE

Familiehemmeligheter

Bukkene Bruse vender tilbake
Av Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund
En usedvanlig vellykket modifisering og videreutvikling av det kjente folkeeventyret om Bukkene Bruse. Oppfølgeren til «Bukkene Bruse på Badeland» som kom for fem år siden og allerede er blitt en klassiker. Super høytlesingsbok for de aller minste som har godbiter til den voksne også.

Isol: Familiehemmeligheter
Av Marisol Misenta
Den argentinske bildebokskaperen fikk i fjor den store minneprisen etter Astrid Lindgren, ALMA-prisen, på hele fem millioner svenske kroner for sin omfattende barnebokproduksjon. I «Familiehemmeligheter» forteller hun om en jente som en dag våkner og oppdager at moren hennes egentlig er et pinnsvin! Humoristrisk bildebok om selvbilde og identitet og mot til å være den man er.

Se opp for krokodillen

Se opp for krokodillen!
Av Lisa Moroni og Eva Eriksson
Tora og Pappa skal på skogstur og overnatte blant de ville dyrene. Men hvor blir løvene og sjiraffene av? Mye kan ordne seg, bare fantasien er til stede. Artig samarbeid mellom debutanten Lisa Moroni og den erfarne illustratøren Eva Eriksson.

FOR BARN SOM LESER SELV

Livet er herlig
Av Guus Kuijer
Bare tittelen inviterer til lesing! Andre bok om nederlandske Polleke og hennes brokete familieforhold. Kommer moren til å gifte seg med læreren? Og klarer Pollekes rusavhengige far å starte et nytt og bedre liv? Fin fortelling som ikke går av veien for å diskutere store spørsmål som sannhet og løgn, religion og drømmer. Les også Sammen for alltid

Hyperpubertet
Av Vera Michaelsen
Hysterisk morsom og grusomt ubehagelig på en gang. Camilla er 13 år og kommer i puberteten på en høyst original måte. Om blogging, vennskap og kjendiseri i et rivende tempo.

Supersommer

Supersommer...eller?
Av Nina E. Grøntvedt
Tredje bok om Oda Andrea, som snart skal begynne på ungdomsskolen, og som skriver dagbok. I sommer forelsker hun seg i to gutter på samme tid, og slikt blir det forviklinger av! Friskt og gjenkjennelig, selv om denne kanskje går litt mer på tomgang enn den flotte førsteboken: Hei, det er meg

Hoggormen
Av Bjørn Arild Ersland og Alice Lima de Faria
Informativ og lærerik bok for oss som har slangeskrekk - og alle andre også. Boken er delt i to, med en fortelling om hoggormens bevegelser gjennom et år, og en faktadel om både hoggormen og de andre ormene som finnes i Norge.

Les også: Spenningsbøker for barn og ungdom

Kulturstrøm