NRK Meny
Normal

– Ikke den siste boken om William Wisting

Jørn Lier Horst er aktuell med sin tiende krimroman om William Wisting. Da den produktive forfatteren ble Twitter-intervjuet av NRK, avslørte han at det kommer enda flere bøker om den populære etterforskeren.

Jørn Lier Horst

Det var både kake og musserende vin på menyen da Jørn Lier Horst presenterte «Blindgang» i Gyldendals lokaler mandag formiddag. Til høyre står Kari Marstein, som er sjefredaktør for norsk skjønnlitteratur i Gyldendal.

Foto: Thomas Espevik

Det er nøyaktig en uke siden forfatteren fikk et ublidt møte med en rottweiler, men Horst var ved godt mot da han møtte opp med bandasjert venstrearm på Marienlyst mandag morgen.

– Jeg er jo ikke en venstrehåndsarbeider, fortalte forfatteren lattermildt.

Med en sort morgenkaffe ved sin side, besvarte Horst spørsmål fra både NRKs reporter og flere lesere via Twitter. I løpet av intervjuet ble det blant annet uttrykt glede over det normale ved hovedpersonen i Horsts serie om William Wisting.

  • Laster Twitter-innhold

– Wisting har blitt mer desillusjonert

Twitter-intervju med Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst lot seg intervjue over Twitter. Han avslørte blant annet at det kommer en kvinne inn i livet til hovedpersonen i krimromanen «Blindgang».

Foto: Thomas Espevik

Flere av spørsmålene Horst fikk, handlet om politietterforskeren Wisting. Hvordan har han for eksempel utviklet seg i løpet av de ti siste årene?

– Wisting er mer desillusjonert nå enn da. Han er oppgitt over hvordan den mentale innstillingen i samfunnet er endret, svarte Horst.

En annen leser var interessert i Wistings sivilstatus, noe som førte til en liten avsløring fra forfatteren.

– Wisting ble singel i slutten av «Jakthunden», som en opptakt til «Hulemannen» der temaet er ensomhet. I «Blindgang» kommer en ny kvinne inn i livet hans.

Sluttet som politi

Det er snart to år siden Horst sluttet som etterforsker i politiet i Larvik. I Twitter-intervjuet fortalte forfatteren om hvordan han holder seg oppdatert på politifaget.

Laster Twitter-innhold

Også i Nitimen, som forfatteren besøkte etter Twitter-intervjuet, ble krimforfatterens bakgrunn trukket frem. Horst påpekte da at erfaringen som politietterforsker betyr svært mye for forfatterskapet.

– Gjennom å stå ansikt til ansikt med både gjerningspersoner og ofre i deres mest intense følelser, har jeg fått en erfaring som jeg bruker i bøkene mine. Derfor er det ikke bare politiarbeidet som blir troverdig, men også de mellommenneskelige relasjonene, sa forfatteren.