Hopp til innhold

Romanprisen trenger deg!

Er du glad i å lese og diskutere det du har lest? Da kan du være med på å bestemme hvilken forfatter som får P2-lytternes romanpris!

Romanprisen 2010

NRK søker jurymedlemmer til P2-lytternes romanpris, og du kan være den vi leter etter!

Foto: Ana Leticia Sigvartsen / NRK

  • Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Bokåret nærmer seg slutten, og kampen om P2-lytternes romanpris 2010 er snart i gang!

Vi trenger deg!

Vi er nå på jakt etter deg som liker å lese og tør stå for dine meninger, men som ikke jobber med litteratur til daglig.

Du kan bli plukket ut til å sitte i en jury av seks engasjerte bokelskere som skal kåre årets vinner.

Jurymedlemmene vil få seks forhåndsnominerte norske romaner før jul, som de skal lese og diskutere en helg i Oslo i slutten av januar. Diskusjonen blir også sendt på NRK P2 dagen før prisen deles ut.

Hvis du vil være med i juryen, må du sende noen ord om deg selv, hva slags bøker du liker å lese og hvorfor (maks én A4-side) til:

  • E-postadresse: romanprisen@nrk.no eller
  • Vanlig post: Romanprisen NRK P2, Bj. Bjørnsons Plass 1, 0340 Oslo

Søknadsfrist 30. november!

Fire mot to

I fjor ble Karl Ove Knausgård kåret til vinner av P2-lytternes romanpris for den første boken i seksbindsverket «Min Kamp».

Knausgård og Min Kamp 1

Det var Karl Ove Knausgårds «Min Kamp 1» som gikk av med seieren i fjor.

Foto: NRK/Forlaget Oktober

Juryen startet med å stemme ut fire av de seks nominerte bøkene. Til slutt sto det om «Min kamp 1» eller Britt Karin Larsens «Det vokser et tre i Mostamägg», og Knausgård vant med fire mot to stemmer.

Hør intervjuet med fjorårets vinner Karl Ove Knausgård:

Oppsummerer bokåret i desember

Årets bøker 2010 - Kritikerne

Fra venstre: Anne Cathrine Straume, Leif Ekle, Cathrine Krøger og Knut Hoem.

Foto: NRK

De seks forhåndsnominerte bøkene til P2-lytternes romanpris vil bli offentliggjort under Bok i P2s store årsoppsummering 16. desember kl. 16.30 på NRK P2.

I løpet av den timelange sendingen skal Bok i P2s egne kritikere Leif Ekle, Anne Cathrine Straume og Knut Hoem, samt Dagbladets Cathrine Krøger, fortelle hvilke av årets bøker som har gjort mest inntrykk på dem.

Hvem skal sitte i romanprisjuryen? Følg med på nrk.no/litteratur og Bok i P2 på Facebook!

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP