NRK Meny
Normal

Romanprisen søker deg til jury

Du kan være med å bestemme hvilken norsk roman som bør få merkelappen "årets beste". NRK søker jurymedlemmer til P2-lytternes romanpris.

Bok makro
Foto: Ragnhild Krogvig Karlsen / NRK

Marta Norheim og Anne Cathrine Straume

Marta Norheim, kritiker i Bok i P2 og Anne Cathrine Straume, vaktsjef i Bok i P2 vil ha DEG med i juryen.

Foto: NRK

Er du glad i å lese og å diskutere bøkene du leser? Da kan du være den vi leter etter:

NRK setter sammen en jury av engasjerte bokelskere som skal kåre vinneren av P2-lytternes romanpris.

- Vi er ikke på jakt etter profesjonelle lesere, altså folk som arbeider med litteratur til daglig, men vi søker de engasjerte leserne som gjerne vil diskutere god litteratur, sier produsent Anne Cathrine Straume.

Må kunne argumentere

- Vi har hatt en vinkelner og en blikkenslager, en lege og en byråkrat som jurymedlemmer. Det viktigste kriteriet for å bli plukket ut i juryen på seks er at du kan argumentere for ditt syn, sier Anne Cathrine Straume.

De seks lytterne som skal utgjøre juryen samles i Oslo siste helg i januar 2010. Innen den tid skal de ha lest seks forhåndsnominerte bøker og gjort seg opp en mening om hvilken eller hvilke bøker de vil kjempe for.

Får bokpakke og sete i studio

Som jurymedlem er du med i studio og diskuterer bøkene på radio. I motsetning til praksisen i de fleste prisjuryer, foregår debatten for åpen mikrofon og kringkastes til hele landet. Pakken med bøker får jurymedlemmene til odel og eie.

- De som ønsker å bli med i juryen må skrive noen ord om seg selv og om hva de liker å lese. For at juryen skal bli så sammensatt som mulig, plukker vi ut deltakerne i forhold til geografi, alder og kjønn. Den yngste vi har hatt med var nitten år, den eldste hadde passert de åtti for lengst, sier Anne Cathrine Straume.

Skriv litt om deg selv og hva du liker å lese til
Romanprisen eller til
Romanprisen, NRK P2, 0342 Oslo
Innen 30. november.

Send epost til: Romanprisen

Juryen i P2-lytternes romanpris

Fjorårets lytter-jury i aksjon i studio. 2008.

Foto: Anne Cathrine Straume / NRK

Hvem skal sitte i juryen? Følg med på nrk.no/litteratur