Hopp til innhold

P2-lytternes romanpris trenger deg!

Vil du være med og kåre årets beste norske roman? P2 søker lytterjury.

P2-lytternes romanpris

Vi søker etter leseglade folk som har lyst til å sitte i romanprisjuryen. Prisen skal deles ut for 21. gang i januar 2018.

Foto: Robert Rønning

Oppdatering: Søknadsfristen har gått ut.

Vi trenger deg som vil være med i juryen og er på jakt etter mennesker som er glade i å lese, og snakke om det de har lest.

Vi har ingen aldersgrense, men siden de nominerte bøkene vil være romaner for voksne, bør deltakerne være over 18 år. Den eneste regelen vi har, er at du ikke kan jobbe profesjonelt med litteratur.

Leserne bestemmer

Seks nominerte romaner blir plukket ut av et fagpanel fra NRKs litteraturredaksjon.

Hvilken av disse som er den aller beste, er opp til juryen å bestemme. Dere får de seks bøkene i posten før jul og samles så hos NRK på Marienlyst i Oslo en helg i januar for å diskutere og stemme frem en vinner.

Meld deg på her: romanprisen@nrk.no

Eller send brev til: NRK Romanprisen RT32, 0340 OSLO

Søknadsfrist: Onsdag 15. november.

Dette vil vi vite om deg

Fortell oss hvorfor du vil være med i juryen og skriv noen ord om deg selv. Hvor du bor og hva du jobber med eller studerer, og hva du liker å lese.

Vi setter sammen en jury som skal speile alle kjønn, ha geografisk og aldersmessig spredning og representere ulike litterære preferanser.

Meld deg på eller tips en venn som du tror kan være interessert i dette!

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.