Norsk Litteraturfestival starter på Lillehammer

Tirsdag 26. mai startet Norsk Litteraturfestival - Sigrid Undset-dagene på Lillehammer. NRK.no/litteratur følger festivalen, og du kan få eksklusive bilder og intervjuer her.

Norsk Litteraturfestival

Helene Uri, Amer Karim og Per Petterson deltar alle på festivalen.

Foto: Norsk Litteraturfestival - Sigrid Undset-dagene

Les også: Knut Hoem blogger fra Lillehammer

Årets festival er den 15. i rekken, og har som hovedtema "Sannhet". Blant de tingene som festivalen retter søkelys på er ytringsfrihet, og hvordan det frie ord blir undertrykket i diktaturer. Hvordan forholder for eksempel forfattere seg til begrepet sannhet i aktuelle konfliktområder der ulike kulturer, religioner og språk møtes?

Norsk Litteraturfestival 2009

Vår oppfatning av hva som er sant, blir i stor grad dannet av det vi leser og hører om. Festivalen spør hvor slaget om sannheten står i vår moderne medieverden, og om sannheten for enhver pris må frem. En lang rekke kjente forfattere - både norske og utenlandske- skal diskutere dette.

Opprinnelig var den kontroversielle historikeren David Irving invitert til festivalen. Men etter mye bråk og protester ble han nektet å komme. Flere hoteller har stengt dørene for holocaustfornekteren. Han har likevel varslet at han kommer til festivalen, og det er ventet protestaksjoner.