NRK Meny
Normal

Lytterjuryen som kåret vinneren av Romanprisen!

– Det var veldig vanskelig å velge bort noen av bøkene! Sosan Asgari Mollestad var med og kåre vinneren av P2-lytternes romanpris som gikk til «Sju dagar i august».

Sosan Asgari Mollestad

Sosan Asgari Mollestad (51) er en av de seks P2-lytterne som sitter i årets lytterjury.

Foto: Thomas Espevik

Seks håndplukkede P2-lyttere har lest seg gjennom de nominerte bøkene til årets romanpris. Nå har de diskutere seg frem til en vinner.

Lytterjuryen er plukket ut blant over hundre søknader. Ingen av dem jobber profesjonelt med litteratur, men alle har stor leseglede og et ønske om å diskutere årets nominerte bøker.

Sosan Asgari Mollestad i Romanpris-juryen

Sosan Asgari Mollestad (51)

Opprinnelig fra Iran, men kom til Norge som flyktning i 1985. Bor på Stabæk. Utdannet som barnevernspedagog. Har stort sett arbeidet med integrering og migrasjon.

Lesetips: Jeg vil anbefale to bøker. Den ene, som jeg leste som 17-åring, er «Min Frans av Assisi» av Nikos Kazantzakis. Det er en bok om kjærlighet og om å tro på seg selv. Den andre boken er «Bikubesong» av Frode Grytten. Jeg bare elsker Frode Grytten!

Tor-Jarle Larsens lesetips

Tor-Jarle Larsen (56)

Fra Gildeskål kommune i Nordland. Bor i Oslo. Spesialsykepleier innen kreftsykepleie. Filolog med hovedfag i kristendomskunnskap.

Lesetips: «Kjærlighet i koleraens tid» av Gabriel García Márquez. Det er en fantastisk kjærlighetshistorie, og en veldig god beskrivelse av livet i et søramerikansk land.

Rune Bjerga i Romanpris-juryen

Rune Bjerga (39)

Kommer fra Bergen. Jobber som pedagogisk medarbeider i en barnehage. Har en master i filosofi.

Lesetips: Jeg vil gjerne anbefale «Sent i november» av Tove Jansson. Historien finner sted i mummitrolluniverset, men mummifamilien er ikke til med. Det er de såkalte bipersonene som har hovedrollen. Det livsfilosofiske som skjer når disse kommer sammen, er helt magisk.

Idun Knutsdatter Østerdal i Romanpris-juryen

Idun Knutsdatter Østerdal (30)

Fagbibliotekar ved Handelshøyskolen i Trondheim.

Lesetips: Det er dessverre sjelden, og nå lenge siden, jeg har hatt en skikkelig god leseopplevelse. Det må ha vært «Middlesex» av Jeffrey Eugenides. Den er solid, intrikat, fascinerende, oppslukende og tankevekkende, men det er mange år siden jeg leste den. Hvis du liker noveller, vil jeg anbefale «Ingen hører til her mer enn du» av Miranda July.

Elisabeth Skorpens lesetips

Elisabeth Skorpen (52)

Bor i Bergen. Prosjektleder for forretningsutvikling for Sparebanken Vest.

Lesetips: Skal jeg fremheve en bok, blir det Frode Grytten sin «Bikubesong». Den forteller om hverdagslivet i industribyen Odda. Boken ble en så stor del av meg, at jeg måtte vente noen dager før jeg kunne begynne på en ny bok.

Henrik Larsen i Romanpris-juryen

Henrik Larsen (22)

Fra Tønsberg. Har studert business and Management ved Durham University. Fra neste høst skal han studere sosiologi ved University of York.

Lesetips: Jeg vil anbefale «Monstermenneske», som er skrevet av Kjersti Annesdatter Skomsvold. Boken byr på cirka 650 siders lek med språket. Herlig!