NRK Meny
Normal

Knausgård til amerikansk tidsskrift: – Skriver på en ny roman

Etter å ha hatt eventyrlig suksess med sitt romanverk Min Kamp, overrasket Karl Ove Knausgård alle ved å si at han var ferdig som forfatter. Nå kommer det frem i et intervju at han skriver på en ny bok.

Karl Ove Knausgård på Lillehammer

Forfatteren Karl Ove Knausgård under Norsk Litteraturfestival på Lillehammer i 2012.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

I et intervju med det amerikanske tidsskriftet New Republic, røper forfatteren at han er i gang med et nytt bokprosjekt.

– Jeg burde ikke snakke om dette

«Før jeg dro, sa Knausgård noe uventet til meg. "Jeg burde ikke snakke om dette," sa han mens han ristet på hodet og smilte litt. (...) Han fortalte meg at han skriver på en ny roman. Etter kaoset rundt Min Kamp, kan han nå "sette seg ned og være et annet sted, gjøre noe annet," og dette fører ham videre.»

Videre skriver journalist Evan Hughes at den nye boken til Knausgård kommer til å inneholde elementer av det fantastiske og det overjordiske, og at det ikke kommer til å handle om hans liv «i det hele tatt».

Min kamp

Knausgårds mastodontverk Min Kamp har gjort ham til den mest omtalte forfatteren i nyere norsk litteratur. Her signerer han bøker i Tanum bokhandel på Karl Johans gate i 2011.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Det var i 2011, i forbindelse med lanseringen av den siste boken i Min Kamp-serien, at Knausgård annonserte at han ville gi seg som forfatter .

Blant dem som ikke var overbevist, var NRKs litteraturanmelder Knut Hoem, forlegger Geir Berdahl og forfatter Jan Kjærstad. Sistnevnte uttalte den gang til Aftenposten at «Når det gjelder Knausgård, tror jeg skrivedriften er så sterk i ham at han før eller siden vil få lyst til å skrive igjen. Og at han deretter vil få lyst til å gi ut det han skriver.»