Avslører at det kan komme mer homsesex i Game of Thrones

– Jeg får stadig vekk henvendelser fra fans som vil ha mer homsesex i bøkene som TV-serien Game of Thrones er basert på, forteller forfatteren George RR Martin.

Emmy Nominees

Skuespiller Emilia Clarke i en scene fra TV-serien

Foto: Keith Bernstein / Ap

Både i bøkene og i TV-serien er det flust av sex og vold, men den store forskjellen er at det er mye mer eksplisitt homo- og biseksuell sex i TV-serien Games of Thrones. Hvorfor er det ikke mer homsesex i bøkene, var et av spørsmålene til forfatteren George RR Martin, da han besøkte den internasjonale bokfestivalen i Edinburgh, som pågår denne uken.

Martin svarte enkelt og greit at han skriver karakterene fra deres synsvinkler. Ettersom karakterene som historien blir fortalt gjennom ikke er homoseksuelle så blir det heller ikke eksplisitt homsesex.

George RR Martin

Forfatter George RR Martin kan komme til å skrive inn mer homsesex.

Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

– Det er slik jeg foretrekker å skrive fortellinger, fordi dette er måten de fleste av oss opplever verden på. Du ser verden ut fra din synsvinkel, du ser ikke det samme som personen på den andre siden ser.

TV-mediet har ikke de begrensingene, der kan historien vises fra flere vinkler, forklarer han.

Kvinner vil ha mer homsesex

De to siste bøkene i serien Game of Thrones er ennå ikke kommet ut. Og Martin understreker av hvis homsesex er viktig for handlingen i bøkene så vil han putte det inn, skriver den engelske avisen The Guardian.

– Det kan være at jeg gjør det. Jeg får stadig vekk henvendelser fra lesere som vil ha eksplisitt mannlig sex i bøkene -og de fleste henvendelsene kommer fra kvinner!

Men han poengterer at han ikke kommer til å putte inn homsesex bare fordi noen etterlyser det.

– Det må ligge til rette for det i handlingen, ved at en av hovedkarakterene havner i en slik situasjon. Da vil jeg ikke vike unna fra å beskrive hva som skjer.