Julekveld i juni

Ikke bare var eksamen over og videregående en saga blott om non dager; jammen ringte ikke Bok i P2 også for å fortelle at både Oskar og Even hadde fått andrepremie i OrdLyd-konkurransen. Hvilken dag!

Evan og Oskar pakker ut Ordlyd-premien

Oskar Finborud Johansen (t.v.) og Even Lømo Hovda pakker ut premien.

Foto: Leif Ekle / NRK

Ordlyd-juryen fikk seg også en liten overraskelse da vinnernes identitet skulle avsløres. Underveis i arbeidet var bidragene anonymisert for å sikre prosessen mot gjenkjennelse av enkeltdeltagere.

Ikke før var tallene byttet ut med navn, så var det også klart at de to som var delte andreplassen går i samme klasse på Elvebakken videregående skole; Even Lømo Hovda og Oskar Finborud Johansen.

Blide vinnere

Oskar Finborud Johansen

Oskar Finborud Johansen pakker ut lydutstyret, som er andrepremien.

Foto: Leif Ekle / NRK

Ingen sure miner å se da NRK kom med digre premieesker. Oskar hadde gjort ferdig sin muntlig-eksamen et par timer før, mens Even stort sett tok det hele med sinnsro. Det vil si; helt til den digre esken var åpnet og det dukket frem studiomikrofon, stativ, kabler, ProTools (lydredigeringsprogram) og kraftig lydkort … Som Even uttrykte det; - litt av en pakke.

Like – men forskjellige

Even Lømo Hovda

Even Lømo Hovda åpner den digre premieesken, på Elvebakken skole.

Foto: Leif Ekle / NRK

De to Elvebakken-elevene forteller at de har hørt hørt lite til hverandre og hverandres innslag underveis.

– Men da vi var ferdige, var det naturlig å høre alle sammen. Jeg tror det var tre eller fire stykker av oss som til slutt valgte å sende inn bidragene sine.

Desto bedre at Even og Oskar sørget for å få sende inn sine.