Hopp til innhold

Jan Erik Vold feirer bursdag

Jan Erik Vold feirer sine 70 år, på Litteraturhuset i Oslo i kveld. Blant de som hyller den kjente forfatteren og poeten på Litteraturhuset i Oslo, er Ravi og Johan Harstad.

Jan Erik Vold

Jan Erik Vold kan du møte på Litteraturhuset i Oslo.

Foto: Jan Erik Vold / Scanpix

Se også: Nett-tv: Slipper løs Vold på kjøkkenet

Selv om Vold står bak i alt 200 boktitler, er det de folkekjære diktene om loffen, trikken og kulturuke som har nådd ut til flere generasjoner.

- Jeg er nok mer likt enn jeg er lest, sier Jan Erik Vold.

Les også: Noen av Volds mest kjente dikt

Kåret dikt-vinner

På selve fødselsdagen, søndag 18. oktober, ble hans dikt "Fuglen fra Kapingamariangi" kåret til det beste diktet av Diktafon s lyttere. Noen dager tidligere åpnet en utstilling av hans verk, i Gyldendal Forlags atrium i Oslo.

Les også: Poeten med 200 titler

- Gir meg ikke ennå

I kveld kl. 19.30, når dørene åpner i Litteraturhuset i Oslo, står flere kjente artister og skribenter i kø for å feire 70-årsjubilanten, blant andre Ravi, Johan Harstad og Anne Marie Ottersen.

Selv har jubilanten ingen planer om å ta noen form for avskjed ennå.

- Jeg har ingen planer om å gi meg ennå, sier Jan Erik Vold.

Poet-quiz: Hva vet du om Jan Erik Vold?

NRK bok på Twitter

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.