Hva er musikkens beste memoarer?

Hva er den beste selvbiografien du noensinne har lest som er skrevet av en musiker? Og hva er den absolutt dårligste? Bok i P2 vil høre fra deg!

Musikere som har skrevet selvbiografier

Bok i P2 vil vite hva som er de beste og dårligste musikermemoarene du har lest!

Foto: Scanpix/AP/Chad Rachman

Mandag 27. desember sender Bok i P2 et spesialprogram om selvbiografier forfattet av musikere.

I årenes løp har en rekke kjente band, vokalister og låtskrivere fortalt om sine liv i bokform. Legender som Bob Dylan, George Harrison, Frank Zappa og Slash har alle gitt ut selvbiografier.

Til og med livsskildringene til yngre kjendiser som «American Idol»s Taylor Hicks, boybandet Westlife og Korn-gitaristen Brian «Head» Welch, er å finne i bokhyllene.

Send oss dine forslag!

NRKs bokanmeldere Knut Hoem og Leif Ekle kommer til å velge ut tidenes beste musikalske memoarer – og du kan være med på å bestemme hvilke det blir!

Leif Ekle og Knut Hoem

NRKs litteraturkritikere Leif Ekle og Knut Hoem.

Foto: Brynjulf Jung Tjønn/NRK

Fortell oss hvilken musikers selvbiografi du mener har vært en fryd å lese og forklar kort hvorfor. Hvis du har et eksempel på noen som er skikkelig dårlige, vil vi også høre om det!

Du kan sende oss dine forslag på følgende måter:

Fristen er tirsdag 14. desember!

Keith Richards og Patti Smith

I programmet kommer også Knut og Leif til å intervjue hverandre om to av årets mest omtalte litterære bidrag fra musikkverdenen: Rolling Stones-gitaristen Keith Richards' «Life» og pønkdronningen Patti Smiths «Just Kids».

Keith Richards og Patti Smith

Både Keith Richards og Patti Smith ga ut memoarer i år.

Foto: Paul Hackett/Reuters (t.v.) og Scanpix

I boken kommer Richards med en rekke avsløringer, blant annet at han nesten ødela sin høyre pekefinger i barndommen – noe som kan ha hatt stor innvirkning på hans måte å spille gitar på.

Tre gjester er i tillegg invitert til å fortelle om sine favoritter: NRKs kulturredaktør Hege Duckert, Lydverkets Andreas Øverland og bokhandler og poet Terje Thorsen.