Spenning i Riise og Lenths fotball-bok

I John Arne Riise og Lars Lenth sin fortelling om fotballklubben Liverpool begynner historien i pausen i Champions League-finalen mellom ”The Reds” og Milan på stillingen 3-0. Til Milan.

Fortellingen om Liverpool

Boken 'Fortellingen om Liverpool' er en bok i serien 'Fortellingen om' - for barn og ungdom.

Foto: Kagge forlag

Tett på banen

Her er det konflikt og spenning fra første sekund. Han som forteller står midt i stormens sentrum, og forteller billedsterkt og nært om hva som skjer. Midtbaneterrieren Gennaro Gattuso ”hoppet opp og ned som en apekatt, mens han hoiet og skrek”. Supporterne synger You `ll never walk alone ”i den tyrkiske natten”, og John Arne og lagkameratene vender nederlag til seier.


Rett hjem hos unge

Etter denne flotte åpningen, som kommer til å gå rett inn hos enhver ungdom med bare et snev av fotballinteresse, følger en presis og ikke minst morsom fortelling om hvordan Liverpool bygget seg opp til det storlaget det er i dag ved hjelp av trenerprofiler som Bill Shankly og Bob Paisely.

De to tragiske kampene på Heysel og Hillsborough-stadion, som kostet mange menneskeliv, er også kommet med i en bok, som ikke faller for fristelsen å skjønnmale virkeligheten, selv om den er skrevet i enkle setninger for ungdom og lesesvake.

Lenth og Riises bok kan anbefales til enhver tenåring i det ganske land.