Hopp til innhold

Her er alle diktene

Hundrevis av nyskrevne dikt fra publikum strømmet inn på bare fem timer, mens programlederne Thorbjørn Harr og Hans Olav Brenner ledet kåringen «Dikt & forbannet løgn».

En helaften til ære for norsk poesi, en "dugnad for dikt".

Del 1:3 Norges beste dikt gjennom tidene ble kåret i en fem timer lang direktesending fra Litteraturhuset i Oslo.

I forbindelse med kåringen av Norges beste dikt oppfordret NRK alle om å skrive et dikt med ord som publikum på gaten foreslo. I løpet av de fem timene Dikt & forbannet løgn varte, gikk poesi-entusiaster amok og skrev dikt.

Folk i fire byer foreslo seks ord som de mener passer i et dikt. Fra Kristiansand kom ordene «snikjukser, kjærlighet, fred, tro, mening og drama».

Folk på gaten i Kristiansand svarer på spørsmålet om hvilket ord som MÅ være med om de skulle skrive et dikt. (Sendt i Dikt & forbannet løgn, 18. sept. 2016)

Hvilket ord må være med hvis du skulle skrive et dikt? Folk på gaten i Kristiansand fikk foreslå seks ord som de mener passer i et dikt.

Folk på gaten i Tromsø om hvilket ord som MÅ være med om de skulle skrive et dikt. (Sendt i Dikt & forbannet løgn, 18. sept. 2016)

Folk på gaten i Tromsø fikk foreslå seks ord som de mener passer i et dikt.

Ordene «Solnedgang, lykke, debut, same, håp og årvåken» mente folk i Tromsø er seks ord som hører hjemme i et godt dikt.

Hvilket ord må være med hvis du skulle skrive et dikt? Folk på gaten i Kristiansund fikk foreslå seks ord som de mener passer i et dikt.

Ordene «gråhversdager, regn, snipp snapp snute, hjerte, fint og det» valgte folk i Kristiansund.

Folk på gaten i Oslo fikk foreslå seks ord som de mener passer i et dikt.

Ordene «begeistret, familien, rose, tillit, rettferdighet og mørket» syntes folk i Oslo er seks meningsfulle ord de selv ville brukt i et dikt.

Alle diktene ble skrevet og sendt oss i løpet vår fem timer lange «Dikt & forbannet løgn»-kåring.

Se hele «Dikt & forbannet løgn»:

En helaften til ære for norsk poesi, en "dugnad for dikt".

Del 1:3 Norges beste dikt gjennom tidene ble kåret i en fem timer lang direktesending fra Litteraturhuset i Oslo.

En helaften til ære for norsk poesi, en "dugnad for dikt".

Del 2:3 Del 3:3 Programlederne Thorbjørn Harr og Hans Olav Brenner lager fem timer tv om dikt!

En helaften til ære for norsk poesi, en "dugnad for dikt".

Del 3:3 Programlederne Thorbjørn Harr og Hans Olav Brenner lager fem timer tv om dikt!

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober