NRK Meny
Normal

Vatikanet fornøyd med adapsjon

Paven og Harry Potter
Foto: Max Rossi/Warner Bros./Scanpix/AP

Vatikanets offisielle avis, L'Osservatore Romano , mener «Harry Potter og halvblodsprinsen» er den foreløpig beste filmatiseringen av JK Rowlings bøker.

Avisen skriver at filmen har en klar skildring av kampen mellom godt og ondt, og at den har en riktig balanse mellom overnaturlig spenning og romanse.

«Det er et klart skille mellom godt og ondt, og filmen gjør det klart at det gode er det rette. Man skjønner også at dette noen ganger krever hardt arbeid og oppofrelse,» skriver avisen.

Fordømte Harry Potter i fjor

Det gode skussmålet er en helomvending fra Vatikanet, som tidligere har stemplet den unge trollmannen som «feil type helt».

I fjor fordømte avisen Harry Potter for å fremme interesse for det okkulte blant barn, og mente at historien fremstilte heksekraft som noe positivt.


Josef Ratzinger ble pave Benedict XVI i 2005. To år før han ble pave, skrev daværende kardinal Josef Ratzinger til en tysk kritiker og kalte Harry Potter-serien "en subtil forførelse, som ved dype, ubemerkede og direkte effekter undergraver kristendommens sjel".

Les: Lover mer i de to siste filmene

Den østerrikske presten Gerhard Maria Wagner beskyldte tidligere i år Harry Potter-bøkene for å oppmuntre til satanisme.

Les mer om filmen