Han ble avhengig av å være hun

Tam Cy Albert ønsket å skrive en bok fra et kvinnelig perspektiv. Som research opprettet han en falsk profil på et sex-nettsted og lastet opp et bilde av sin daværende kone.

Tam Cy Albert

Tam Cy Albert utgav seg for å være kvinne og utviklet virtuelle forhold med mange menn. Disse erfaringene ligger bak romanen «Farvel eventyrland» som nå kommer ut i Norge.

Foto: Javier Sirvent

– Eksperimentet var helt avgjørende. Det gav meg selvtillit til å skrive fra et kvinnelig perspektiv, sier den franske forfatteren Tam Cy Albert.

Edy Poppy

Da Tam Cy Albert opprettet en falsk profil på et sex-nettsted, brukte han dette bildet av sin daværende kone, Edy Poppy.

Foto: Tam Cy Albert

For nesten 15 år klikket han seg inn på et sex-nettsted og opprettet en falsk profil med navnet «Velma Klemens».

Bildet han lastet opp var av den private sorten – et fotografi han hadde tatt av sin daværende kone, den norske forfatteren Edy Poppy.

Da han senere fortalte henne hva han hadde gjort, møtte han ikke veldig stor forståelse.

– Hun ble forbannet, spesielt siden jeg hadde brukt et bilde av henne.

La sinnet til side og lot seg rive med

Men det gikk ikke lang tid før også Poppy fant glede i eksperimentet.

– Edy er en veldig åpen person. Hun godtok det ganske fort, forklarer Albert.

Edy Poppy

Den norske forfatteren Edy Poppy forteller at hun lot seg rive med av Alberts kunstprosjekt.

Foto: Privat

Det bekrefter den norske forfatteren.

– Jeg ble både fascinert og sint, men det gikk fort over siden prosjektet var så interessant. Dette var definitivt et kunstprosjekt, så jeg lot meg rive med, sier Poppy.

Albert valgte ut fire personer – tre menn og en kvinne – som han utvekslet lange e-poster med i 2004-2005.

På denne tiden bodde han i Bø sammen med Poppy, og han delte ofte de intime samtalene med henne.

Her er et eksempel fra «Farvel Eventyrland».

«Jeg fortalte ham at jeg likte å bli tatt tørr, tatt helt plutselig. Jeg fortalte ham at rumpehullet mitt var så trangt at ingen noen gang hadde turt. Jeg fortalte ham at jeg ville møte en mann som kunne pisse inni meg mens han knulla meg.»

Avslørte seg for mennene

Da Albert hadde fått nok bekreftelser på at han var troverdig som kvinne, fortalte han sannheten til de fire personene.

– De sørget som om de hadde mistet en venn. Velma hadde gitt dem et trygt sted å gi uttrykk for seksuell frustrasjon. Selv om de fant ut at alt var løgn, savnet de henne, sier Albert.

Farvel eventyrland

Franskmannen Tam Cy Albert debuterer skjønnlitterært på norsk. Han har fått hjelp av sin ekskone, Edy Poppy, til å oversette boken.

Nå kommer resultatet av eksperimentet: Romanen «Farvel eventyrland» som ifølge forfatteren ikke kunne ha blitt skrevet uten erfaringene han skaffet seg som Velma Klemens.

Edy Poppy har stått for oversettelsen.

– Han har hatt en redaktør i tillegg, men på mange måter kan man også si at jeg fungerte som en slags redaktør, det meste foregikk mellom eksmann og ekskone, forteller Poppy.

Har blitt avhengig av å være kvinne

Albert erkjenner at han har hatt dårlig samvittighet for å lure folk på internett, men har likevel ikke helt klart å legge fra seg chattingen.

– Hun jeg nå er gift med vet ikke helt hvordan hun skal forholde seg til at jeg fortsatt er «utro» med menn. Jeg har blitt avhengig av å være en kvinne.

– Så du har holdt på med dette i over ti år?

– Ja, men jeg later som om det fortsatt er research, for da føler jeg meg litt bedre, avslutter Albert.